Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 15. april

Vinsmaking Tour de France
Foto: (Istock - PeskyMonkey)

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  
04 April 2024 - 09:15

Frankrike er et tradisjonsrikt vinland, med mange spennende vinområder. Den 15. april kan du drømme deg bort til Frankrike med et mangfold av deilige viner og smake hva som appellerer best til din gane. David Serode tar turen fra Frankrike til Oslo for å lære deg mer om 8 av vinregionene og vingårdene som produserer vinen du har i glasset.

David Serode er en mann med lang erfaring og lidenskap for fransk vin. I mange år jobbet han selv som vinmaker før han med tiden gikk over til å bli en talsmann for nøye utvalgte produsenter. David er lidenskapelig opptatt av små produsenter som klarer å vise fram de unike terroir- og klimaforskjellene i Frankrike, og det er det vi får innblikk i denne kvelden.

David tar turen til Oslo den 15. april Foto: David Serode

På Frankrikes vestkyst finner vi Bordeaux. Regionen er kjent for å være en av de beste vinregionene i hele verden med sine vakre slott og vingårder. Bordeaux har en lang historie knyttet til vinproduksjon, og tradisjonelle produksjonsmetoder har blitt overført gjennom generasjoner.

Burgund er siden middelalderen berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som fører til at de produserer enestående viner.

Nesten parallelt med Burgund ligger Jura, og det er flere likheter mellom de to vinområdene. Jura har knapt én prosent av den franske vinproduksjonen, men er et stadig mer populært vinområde.

Andre vinregioner du får gleden av å høre og smake mer fra er Alsace, Loire, Cahors og ikke minst Rhône.

Tour de france (2).png [75.04 KB]
Endringer kan forekomme

Dette blir en kveld full av historie og kunnskap om verdens mest tradisjonsrike vinland. Her får du sjansen til å møte en mann som jobber med alle disse forskjellige vinområdene, og naturligvis nyte smaken av Frankrikes lekre viner.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her