Vintervarme røverkjøp

Fra Sør-Frankrike kommer disse usedvanlig sjarmerende rødvinene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Etter bare 15 år i Corbières befinner Fabienne og Bruno Schenck på Domaine du Grand Arc seg i teten av denne appellasjonen. Årsaken er ganske enkel. De lager knallgode viner innenfor et veldig prisgunstig segment.

Karakter og potensial
Réserve Grand Arc 2007 (59660) er et usedvanlig godt uttrykk for områdets potensial for å lage viner med mye karakter og lagringsevne.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og til hvilken pris! Denne carignan-dominerte blandingsvinen byr på nydelig frukt og ganske intenst mineralpreg. Friskheten er stor og tanninene byr på god fasthet. En vin å nyte i dag eller i løpet av de neste fem årene.

Perfekt for rødvinsdruer
Ekteparet disponerer over i alt 15 hektar med vinmarker i Cucugnan i det som kalles Hautes-Corbières, som befinner seg sør i appellasjonen, noen mil nordvest for Perpignan. Dette øde, men akk så vakre landskapet, med sitt kalkholdige jordsmonn og avkjølende tramontana-vind, byr på svært gode forhold for de røde druene carignan, grenache, mourvèdre, syrah og cinsault. Dette er resepten for Domaine du Grand Arc Nature d'Orèe 2008 (59659) som holder det den lover gjennom navnet. Vinen er laget helt uten bruk av svovel, og dette er andre forsøk.

Mer miljøvennlig
Eksperimentet som altså er vellykket, er et steg på veien til å følge et naturlig jordbruk med lave avlinger samt å bli stadig mer miljøvennlige, og det trengs i et område som nærmest var kvalt av langvarig overforbruk av plantevernmidler .

Fra vingården kommer en lang rekke viner, også "moderne" utgaver, med en del eik . Men selv holder jeg en knapp på de to rimeligste.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Réserve Grand Arc 2009

Produsent:
Domaine du Grand Arc
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
5966001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Dom. du Grand Arc Nature d'Orèe 2010

Produsent:
Domaine du Grand Arc
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
5965901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen