Von Porat nede for telling

Von Porat nede for telling

Kaster inn håndkleet etter ett år i Mathallen.
18 Juni 2013 - 14:25

Restauranten som er oppkalt etter den norske bokseren og OL-vinneren Otto von Porat, er konkurs. Til osloby.no forklarer styreleder Karim Sayed at driften kostet for mye i form av råvarer og personal. Besøket har også sunket ettersom utetemperaturen har steget i Oslo.

– Gjestene har vært fornøyd og anmeldelsene topp. Vi er blitt kalt folkets Maaemo og har også satset på den nordiske retningen. Men når grunnlaget ikke er det, når det er for få gjester, så er det lite å gjøre. Det har vært vanskelig i ukedagene, men nå har selv helgene ikke vært i nærheten av omsetningen som vi hadde de første månedene, sier Sayed til nettstedet.

– Dette har vært et ildsjelprosjekt, hvor vi har investert våre egne penger og brukt utrolig mye tid.

LES OGSÅ: Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

– Vi har jobbet sammen med restauranten over en tid for på finne løsninger, så dette var ikke noen overraskelse, sier markedssjef Frode Rønne Malmo i Mathallen til E24.

Han avviser at dyr husleie er årsaken til at flere steder sliter i Mathallen. I snitt koster en kvadratmeter 2500 kroner.

– Husleien har ikke vært noe tema. Tallene viser at det har vært andre utfordringer knyttet til driften ved von Porat. Vi har også ettergitt en del husleie for å forsøke å redde restauranten, sier Malmo.

Ifølge tall publisert i Nationen går det bedre enn forventet for Mathallen. Omsetningen ut til å lande på 150 millioner kroner i år, 50 millioner mer enn forventet. 890.000 gjester har besøkt prestisjesatsingen.

– Noen aktører tjener fantastisk, mens andre sliter litt. Man må regne med at to til fire konsepter ville slite med å feste seg, det er ganske normalt, sier Malmo til E24.

Tidligere har tysklandspesialistene Delikatysk også måttet gi opp satsingen i Mathallen.

LES OGSÅ: Slutt for Delikatysk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her