Von Porat nede for telling

Von Porat nede for telling

Kaster inn håndkleet etter ett år i Mathallen.

Restauranten som er oppkalt etter den norske bokseren og OL-vinneren Otto von Porat, er konkurs. Til osloby.no forklarer styreleder Karim Sayed at driften kostet for mye i form av råvarer og personal. Besøket har også sunket ettersom utetemperaturen har steget i Oslo.

– Gjestene har vært fornøyd og anmeldelsene topp. Vi er blitt kalt folkets Maaemo og har også satset på den nordiske retningen. Men når grunnlaget ikke er det, når det er for få gjester, så er det lite å gjøre. Det har vært vanskelig i ukedagene, men nå har selv helgene ikke vært i nærheten av omsetningen som vi hadde de første månedene, sier Sayed til nettstedet.

– Dette har vært et ildsjelprosjekt, hvor vi har investert våre egne penger og brukt utrolig mye tid.

LES OGSÅ: Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

– Vi har jobbet sammen med restauranten over en tid for på finne løsninger, så dette var ikke noen overraskelse, sier markedssjef Frode Rønne Malmo i Mathallen til E24.

Han avviser at dyr husleie er årsaken til at flere steder sliter i Mathallen. I snitt koster en kvadratmeter 2500 kroner.

– Husleien har ikke vært noe tema. Tallene viser at det har vært andre utfordringer knyttet til driften ved von Porat. Vi har også ettergitt en del husleie for å forsøke å redde restauranten, sier Malmo.

Ifølge tall publisert i Nationen går det bedre enn forventet for Mathallen. Omsetningen ut til å lande på 150 millioner kroner i år, 50 millioner mer enn forventet. 890.000 gjester har besøkt prestisjesatsingen.

– Noen aktører tjener fantastisk, mens andre sliter litt. Man må regne med at to til fire konsepter ville slite med å feste seg, det er ganske normalt, sier Malmo til E24.

Tidligere har tysklandspesialistene Delikatysk også måttet gi opp satsingen i Mathallen.

LES OGSÅ: Slutt for Delikatysk

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen