Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Nå er renholder Mihai Sidea sykmeldt etter en slåsskamp med sjefen.

– Jeg slo alarm om skitne toaletter. Sjefen ville ikke høre på meg. Derfor har jeg dokumentert forholdene på publikumstoalettene med fotografier, sier Mihai Sidea (31) til Dagbladet. Tirsdag trykket avisa bildene som viser at dopapir, brukte tamponger og oppkast flyter på publikumstoalettene på Mathallen i Oslo.

Sidea sier til Dagbladet at han står fram etter at en diskusjon om renholdet utartet til ren slåsskamp med sjefen. 31-åringen nå sykemeldt fra jobben.

Dramaet startet tidlig på morgenen 10. juni, da Sidea sier han ble møtt av en forferdelig stank. Han fant oppkast smurt ut over et av toalettene, og det manglet også vaskemiddel, desinfeksjonsmiddel og spraysåpe.

Sidea hevder han i over en måned klaget til sjefen over forholdene ved toalettene, og at den timen han skulle bruke på å vaske toalettene for lite. Han hevder at han flere ganger klaget over manglende hansker og desinfiserende såpe, uten at han ble tatt på alvor.

10. juni tok han opp en konfrontasjon med sjefen, Jaquin S. Garcia. Han bekrefter at samtalen endte i håndgemeng, men avvsier at han slo først. Garcia benekter også Sideas påstand om for dårlig tid og manglende utstyr. Begge har anmeldt forholdet.

Daglig leder for Mathallen i Oslo, Frode Rønne Malmo sier det er svært beklagelig at toalettene var så skitne som Sideas bilder bekrefter.

- Dette skal ikke og kan ikke skje. Jeg vil ikke engang prøve å forklare hvordan dette har skjedd, men be om unnskyldning, sier Rønne Malmo til Dagbladet.

Han mener likevel at Sideas bilder fra 10. juni kan ha en forklaring, og viser til at en ansatt falt, slo hodet, blødde og kastet opp på wc før han ble kjørt til legevakten.

– I tillegg ser man jo at renholderen har samlet sammen papir med svaber og tatt bilde av dette. Dette skjedde uansett utenom åpningstidene for publikum, så ingen har blitt utsatt for dette synet. Men selvfølgelig, sånn skal ikke toaletter i Mathallen se ut uansett, sier Rønne Malmo.

LES OGSÅ: Von Porat nede for telling

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen