Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Nå er renholder Mihai Sidea sykmeldt etter en slåsskamp med sjefen.
18 Juni 2013 - 14:50

– Jeg slo alarm om skitne toaletter. Sjefen ville ikke høre på meg. Derfor har jeg dokumentert forholdene på publikumstoalettene med fotografier, sier Mihai Sidea (31) til Dagbladet. Tirsdag trykket avisa bildene som viser at dopapir, brukte tamponger og oppkast flyter på publikumstoalettene på Mathallen i Oslo.

Sidea sier til Dagbladet at han står fram etter at en diskusjon om renholdet utartet til ren slåsskamp med sjefen. 31-åringen nå sykemeldt fra jobben.

Dramaet startet tidlig på morgenen 10. juni, da Sidea sier han ble møtt av en forferdelig stank. Han fant oppkast smurt ut over et av toalettene, og det manglet også vaskemiddel, desinfeksjonsmiddel og spraysåpe.

Sidea hevder han i over en måned klaget til sjefen over forholdene ved toalettene, og at den timen han skulle bruke på å vaske toalettene for lite. Han hevder at han flere ganger klaget over manglende hansker og desinfiserende såpe, uten at han ble tatt på alvor.

10. juni tok han opp en konfrontasjon med sjefen, Jaquin S. Garcia. Han bekrefter at samtalen endte i håndgemeng, men avvsier at han slo først. Garcia benekter også Sideas påstand om for dårlig tid og manglende utstyr. Begge har anmeldt forholdet.

Daglig leder for Mathallen i Oslo, Frode Rønne Malmo sier det er svært beklagelig at toalettene var så skitne som Sideas bilder bekrefter.

- Dette skal ikke og kan ikke skje. Jeg vil ikke engang prøve å forklare hvordan dette har skjedd, men be om unnskyldning, sier Rønne Malmo til Dagbladet.

Han mener likevel at Sideas bilder fra 10. juni kan ha en forklaring, og viser til at en ansatt falt, slo hodet, blødde og kastet opp på wc før han ble kjørt til legevakten.

– I tillegg ser man jo at renholderen har samlet sammen papir med svaber og tatt bilde av dette. Dette skjedde uansett utenom åpningstidene for publikum, så ingen har blitt utsatt for dette synet. Men selvfølgelig, sånn skal ikke toaletter i Mathallen se ut uansett, sier Rønne Malmo.

LES OGSÅ: Von Porat nede for telling

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her