Vurderer smilefjes på restauranter nok en gang

Mattilsynet vurderer igjen en nasjonal smilefjesordning ved norske spisesteder.

I 2009 ville ikke Mattilsynet anbefale en nasjonal smilefjesordning ved norske spisesteder. Men en to år lang prøveperiode i Midt-Norge er erfaringene er oppsummert som svært tilfredsstillende, og nå skal Helsedepartementet avgjøre om ordningen skal bli landsdekkende.

Mattilsynet har konkludert at prøveperioden i Midt-Norge har vært en suksess som har oppnådd gode resultater. Den er godt likt av bransjen og kommuniserer godt med forbrukerne.

Ordningen fungerer slik at når Mattilsynet har vært på en inspeksjon, plikter restauranten å henge opp rapporten etter tilsynsbesøket godt synlig i lokalene. Hovedkonklusjonen er oppsummert som et pent eller dårlig smilefjes, avhengig av hygienisk status i virksomheten, skriver Aftenposten.

- Utfordringen er at det vil legge beslag på ressurser å innføre en fast tilsynsfrekvens for alle spisesteder og dette blir ekstra merkbart dersom en utvider dette til å gjelde hele landet, sier Atle Wold, leder ved Seksjon for omsetning til forbruker ved Mattilsynets Hovedkontor. Mattilsynet har ifølge Aftenposten dialog med Helsedepartementet om ordningens framtid i Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen