Wiig kjøper Norex

Vin- og spritimportøren Norex International har fått ny eier. Kjøper er det Sandnes-baserte selskapet Helge Wiig AS som frem til nå har vært spesialist på spanske viner.

Helge Wiig er mannen som gjorde kjempesuksess på bag-in-box-vinen Amigo. Han har også stått for flere lavprisstunt i vinbransjen, og har hatt stor suksess med spanske viner som Marques de Monistrol, Berberana og Marques de Murrieta.

Nå får imidlertid Helge Wiig AS flere vinbein å stå på. Med på kjøpet av Norex følger nemlig agenturer for relativt kjente vinprodusenter fra hele verden. I dag er Norex representant for vinhus som chilenske Viña Cono Sur, franske Baronne Philippine de Rothschild i Bordeaux, Charles Viénot i Burgund, Louis Bernard i Rhône, italienske Castino i Piemonte, Castillo di Cacchiano i Toscana, meksikanske Casa Madero, portugisiske Castelinho, spanske Castell del Remei i Costers del Segre og Parxet i Ribera del Duero.

Helge Wiig AS kjøpte ifølge en pressemelding 100% av aksjene i Norex International AS den 29. februar. Daglig leder Roar Tofte sluttet samme dag. Ny daglig leder er Knut Skoglund. Han kommer fra stillingen som produktsjef i Ekjord AS, og vil begynne i Norex 1. april.

Helge Wiig AS driver også stort innen bæreposer i plast. Firmaet leverer blant de velkjente blå bæreposene til Vinmonopolet.

Kilde: Adresseavisen/VBF

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen