Winemaker Dinner: Smak ikoniske viner signert superstjerne Luca Roagna på restaurant Hot Shop

Winemakers Dinner i Oslo 3. november

(MOMENT STUDIO)

Winemaker Dinner: Smak ikoniske viner signert superstjerne Luca Roagna på restaurant Hot Shop

Vinene til den ikoniske vinmakeren Luca Roagna viser seg fra sin aller beste side når de nytes til restaurant Hot Shops svært lekre femretters meny.

Det er duket opp for en av høstens desidert største gastronomiske opplevelser når vinene til superstjernen Luca Roagna settes i kombinasjon med topprestauranten Hot Shops svært innbydende femretters meny. Kjøkkensjef Jo Bøe Klakegg, tidligere kjent fra Michelin-restauranten Fauna og Galt, har kreert en fantastisk velsmakende meny til den levende legendens fabelaktige viner.

Luca Roagna har oppnådd kultstatus i vinverdenen for sine fabelaktige Piemonte-viner. De skiller seg vesentlig fra andre sammelignbare viner i området, grunnet hans spesielle arbeid i vinmarken. Roagnas vinmarker er alltid lett gjenkjennelige - de ser ut som upleiet skog der de står fulle av ville gressorter, urter og bønner som tilsynelatende overmanner vinstokkene. Resultatet er virkelig praktfulle og smaksrike viner, som du selv vil få smake denne kvelden.

Her kan du lese hva Aperitif mener om Roagnas viner

 

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i familien Roagna i Barbaresco. Luca har siden han overtok fra 2001-årgangen løftet Roagna-vinene til stadig større høyder gjennom sin vinmaking. Han følger likevel i sin fars fotspor når det gjelder vinmarksarbeidet. At vinmarken er en skog, betyr at vinmarken behandles som en skog. Det innebærer at det verken gjødsles eller sprøytes og at vinmarken er et selvbærende og selvfornyende økosystem med stor biomangfold som holder vinmarken sykdomsfri og som resultat gir sunne og lekre viner. 

Roagna jobber etter blant andre følgende prinsipper: Gamle vinstokker er best – og da mener han virkelig gamle vinstokker. Kommersielle kloner er ikke velkomne i hans vinmarker når behovet for å plante nytt melder seg. Han bruker verken gjødsel eller sprøytemidler. Avkastningen er ekstremt lav som et resultat av gamle vinstokker. Han høster svært sent. Når druene er i vinkjelleren gjæres de med egne gjærsopper og de får godgjøre seg med skallene lenge. Bruken av svovel er liten. Den endelige vinene modner lenge på gamle store fat og hans eget klassifiseringssystem er etter alderen på vinstokkene - i tillegg til vinmarkene, eller cru-ene. 

Les mer om Luca Roagna her  

Et så prinsippfast system må nødvendigvis gi gode viner, og det er det du får smake. Ikke bare the usual suspects som barbera og nebbiolo i form av barbaresco og barolo, men også Roagnas unike hvitviner. De tre ulike hvitvinene skiller seg så absolutt fra øvrige hvite Piemonte-viner på alle måter, både gjennom druemiks og konsentrasjon. Et glass av disse vinene er verd turen til Hot Shop alene. 

Restaurant Hotshop.

Til Roagnas lekre vinene har kjøkkensjef på Hotshop Jo Bøe Klakegg tryllet fram en meny av deilige norske råvarer. Hotshop er i dag å regne som en av Oslos aller beste restauranter og  tilhører norgeseliten ifølge ærverdige White Guide.  Restaurantens lokaler huset tidligere en småluguber sexsjappe, men det er lite som minner om lokalets tidligere historie, bortsett fra navnet som Eierne Siri Haslund og Jo Bøe Klakegg har valgt å beholde.  Denne kvelden står både kamskjell, and og reinsdyr på menyen. Kombinert med Roagnas elegante viner blir dette en av høsten desidert største mat- og vinopplevelser. 

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du blir abonnent her.

OBS!

Dette er en svært eksklusiv middag med begrenset antall plasser. Middagen selges derfor per bord. Vennligst påse at antall deltakere registrert og pris  samsvarer med bordtypen du har valgt, e.g. har du valgt billettypen 3-mannsbord må du bestille og betale for 3 deltakere for at bestillingen skal være gyldig.  Vi kan ikke garantere bord dersom bestillingen ikke blir gjennomført riktig.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Alle gester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Meld deg på her


3. november kl. 17:30 - Fulltegnet
Luca Roagna på Hotshop 2-mannsbord
3. november kl. 17:30 - Fulltegnet
Luca Roagna på Hotshop 3-mannsbord
3. november kl. 17:30 - Fulltegnet
Luca Roagna på Hotshop 4-mannsbord
3. november kl. 17:30
Luca Roagna på Hotshop 6-mannsbord
Kr 1995.00 Meld deg på

Kommende kurs

Til toppen