Med svinefilet blir den selvsagt enda mer mettende, men ikke mer arbeidskrevende. Det er jo midt i ferien, men sulten kan komme brått på også nå, og da er en slik gryte perfekt å servere. For den er rask å lage. Så gode som tomatene er nå, trenger de veldig kort tid i varmen.
Dagens rett

Foto: (Astrid Hals)
Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt
Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.
16 Juli 2025 - 00:00
Gryte med tomat, kikerter - med eller uten kjøtt

Fremgangsmåte
- Del skinkebiffene i 8 biter. Varm oljen i en jerngryte og fres kjøttet på høy varme på begge sider sammen med løk i båter.
- Hvis du vil ha en kjøttfri varsjon hopper du hit:
- Skjær friske tomater i små terninger.
- Tilsett tomater, tomatpure (kan sløyfes om du bruker friske solmodne tomater), chilipasta og fres noen minutter i jerngryta.
- Tilsett vann og kok opp.
- La gryta trekke 6-7 minutter, før du smaker til med litt salt og pepper.
- Tilsett kikerter og kok opp slik at de blir gjennomvarme.
- Riv rucculasalat i mindre biter, og bland den inn like før servering.
- Server med brød eller potetmos ved siden av.
Tips: Skinkebiff er medaljonger skåret fra ytrefilet av svin, så her kan du godt kjøpe en ytrefilet og dele den opp i skiver a 2 cm tykkelse hvor du deler hver skive i to.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå