Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, 30. August

Winemakers Dinner: 7 deilige viner fra en av Italias mest historiske vingårder
Foto: (Ryzhkov)

Winemakers Dinner: 7 deilige viner fra en av Italias mest historiske vingårder

Grip sjansen til å oppleve viner fra en av Italias mest historiske vingårder satt til en unik femretters middag på Stock.
01 Juni 2021 - 15:14

Det er duket for en enestående gastronomisk opplevelse når tradisjonsrike Carrettas viner settes til Stocks nydelige femetters meny.

Tenuta Carretta er en av Italias mest historiske vinprodusenter, med røtter helt tilbake til 1467.  Vinhuset holder til i vakre Piobesi d’Alba, Roero, sør i italienske Piemonte, og har vært eid av samme familie helt siden oppstarten for over 500 år siden. Her snakker vi altså virkelig lange og gode tradisjoner.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

I et kupert område nord i Alba finner vi hovedhuset og dets omkransende vinmarker - hele 35 hektar ligger som et vakkert amfiteater rundt vineriet. Beveger vi oss lenger sør ved elven kommer vi til Langhe, og også her har Tenuta Carretta 35 hektar med flotte vinmarker.

 Tenuta Carretta omkranset av vinmarker. Foto: Jesus Vicente Castellano Ramire

Tenuta Carretta lager kun vin av egne druer, og har som mål at hver fase av arbeidet skal bringe kvalitet til flaskene. De ferdige vinene skal både bevare og uttrykke vinmarkenes beste smaker, og det legges derfor stor vekt på manuell innhøsting, langsom pressing og balansert maserasjon. Resultatet er smaksrike og nydelige viner som vi denne kvelden får smake 7 av.

Som om dette ikke var nok, har Stocks dyktige kjøkkensjef Tord Johnsæter omhyggelig smakt seg gjennom vinene og utviklet en spesialtilpasset femretters meny for denne kvelden. Vi kan garantere spennende kombinasjoner som vil varme sjelen en mørk høstkveld, og vi gleder oss stort!

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du blir abonnent her.

  Foto: IMAGERIE studio fotografico di P

Meny 2.jpg [111.79 KB]
         Kveldens meny. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at du og de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her