Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Winemakers Dinner 5. november i Oslo

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Kun 15 minutter fra sentrum av Oslo ligger vakre Strand restaurant, og denne kvelden har de disket opp med en særdeles lekker 6-retters meny.

Juan Muga Foto: ABEL VALDENEBRO

Det er ikke uten grunn at Muga er blitt en av Spanias mest anerkjente produsenter. Vinstilen deres er en unik krysning mellom det moderne og det tradisjonelle, og ut av det har de kommet fantastiske viner. Det hele startet tilbake i 1932 da Isaac Muga og hans kone solgte egenprodusert vin over disk i sitt eget landhandleri. Veien derifra og til den suksessen de har oppnådd i dag har kommet av stor dedikasjon og hardt arbeid. I dag driftes gården av de tre barnebarna Manu, Jorge, og Juan Muga, og det er sistnevnte som skal ta oss med på en reise gjennom Mugas flotte viner.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Mugas viner

 

Bodegas Muga holder til nord i Spania i Rioja Alta. Der dyrker de 340 hektar med vinmark og 220 av dem er deres helt egne. En annen ting som gjør denne produsenten helt spesiell, er at de som en av få i verden også produserer sine egne fat, som rommer alt fra 225 liter og helt opp til 50 000 liter. De er ikke fremmed for å jobbe med ny teknologi for å sikre den beste kvaliteten, men sverger også til gamle tradisjoner. All vin spontangjæres, det vil si at de kun benytter seg av den naturlige gjæren som allerede sitter på drueskallet. Dette er med på å skape Mugas særegne stil. Terroir er familien også meget opptatt av, og derfor jobber de 100 prosent økologisk i vinmarken. 

Denne november kvelden skal Juan Muga vise frem svært så lekre viner. Det blir blant annet en helt unik mulighet til å smake deres fantastiske Muga Gran Selección årgang 2014 opp mot samme vinen fra 2004. Samt 5 andre karaktersterke Rioja-viner. Dette blir med andre ord en helt unik middag det virkelig er verdt å få med seg. 

Vakre Strand restaurant er kjent for sine rene, naturlige og ekte råvarer, og de er ikke mer enn en 15-minutters busstur unna Oslo. Deres kjøkkensjef Kim Daniel Norbom tidligere Michelin-kokk, har komponert en helt spesiell meny til kveldens viner. 

Mugas vinmarker
Årgangsendringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen