Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner på Baltazar Ristorante & Enoteca

Winemakers Dinner: En av Oslos beste Italienere møter en av Piemontes mest spennende produsenter

Winemakers Dinner: En av Oslos beste Italienere møter en av Piemontes mest spennende produsenter

Vi inviterer til en piemontesisk festaften på herlige Baltazar Ristorante & Enoteca
17 September 2017 - 15:46
Dag Tjersland.

Gjennom en spesialkomponert fire-retters meny av kjøkkensjef og innehaver Dag Tjersland, satt til viner fra Piemontes største familieeide vinhus, får du oppleve fantastisk mat og vin i kombinasjoner som garantert vil gjøre høstkvelden litt lysere.

Vi har besøk fra et av de viktigste vinhusene i Piemonte, tradisjonsrike Bersano, og deres eksportsjef Erika Abate. Bersano er med sine 230 hektar vinmarker i Monferrato og Langhe det største familieeide vinhuset i Piemonte. De høster strålende kritikker år etter år og er også en av pionerene for moderne vinproduksjon på en av Piemontes 'glemte' druer, ruche.

Les mer om Bersano og ruche her:

Erika Abate.

Erika vil guide deg gjennom kveldens viner og fortelle deg mer om tradisjonene, historien og filosofien bak denne imponerende produsenten. Samtidig vil kjøkkenet på Baltazar varte opp med klassiske italienske retter som bare de kan. Sammen sørger de for at vi får oppleve noe av det aller beste Italia og Piemonte har å by på - midt i Oslo.

Se kveldens meny her: 

Gå ikke glipp av denne enestående mat -og vinopplevelsen! Ta med venner, kolleger, kjente og kjære på en eksklusiv og smakfull aften.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak
+
Tester
Nyheter vin fra Italia spesialpol oktober 2021

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak

Mulighetene til å finne gode baroloer under 500 kroner blir stadig mindre, og spesialpolslippet er intet unntak. Her må du stort sett bla opp mye mer. Men så får du noen virkelige godsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skrukkete epler og overmodne bananer får nytt liv sammen med peanøttsmør
Ukens kake
Banankake med epler og peanøttsmør

Skrukkete epler og overmodne bananer får nytt liv sammen med peanøttsmør

Med denne oppskriften går altså ingen ting til spille. Bonusen er dessuten at kaken er veldig holdbar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne produsenten overbeviser stort innen tørr, ikke helt tørr og søt riesling - men ikke bare det
Godbiter i pollisten

Denne produsenten overbeviser stort innen tørr, ikke helt tørr og søt riesling - men ikke bare det

Nik Weis er en mester med riesling i alle dens fasetter, men jammen fikser han ikke også pinot noir i både rødt og rosa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak
+
Tester
Nyheter vin fra Italia spesialpol oktober 2021

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak

Mulighetene til å finne gode baroloer under 500 kroner blir stadig mindre, og spesialpolslippet er intet unntak. Her må du stort sett bla opp mye mer. Men så får du noen virkelige godsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skrukkete epler og overmodne bananer får nytt liv sammen med peanøttsmør
Ukens kake
Banankake med epler og peanøttsmør

Skrukkete epler og overmodne bananer får nytt liv sammen med peanøttsmør

Med denne oppskriften går altså ingen ting til spille. Bonusen er dessuten at kaken er veldig holdbar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her