Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.
19 Januar 2022 - 14:25
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Delicatessen - tapasbaren fremfor noen- har virkelig tålt tidens tann og har fra oppstart av fokusert på spanske råvarer, hvilket gjør dem til spesialister i sitt marked. De startet opp allerede i 1999, og 20 år etterpå, i 2019, ekspanderte de til Fredrikstad og åpnet opp sin mest moderne avdeling der kokkene holder på det tradisjonelle spanske, og samtidig setter sin moderne vri på rettene. I dempet belysning får du små smakseksplosjoner som skaper minner du vil snakke om i ettertid.

 Skjermbilde.JPG [139.59 KB]

Her kan du se hva Apéritif mener om vinene fra Juvé y Camps

iStock-1002798436.jpg [940.30 KB]Til et spansk kjøkken kreves spanske bobler. Juvé y Camps er en legendarisk produsent fra Sant Sadurní d’Anoia, vest for Barcelona, som holder høyt nivå. Etter at Europa ble angrepet av phylloxeralusen, bestemte vinhuset seg for å lage sunnest mulig vin, og dermed var en biodynamisk spire født. Vi snakker altså om en familie med over hundre års tradisjon bak seg. I dag får alle vinene ligge minst 12 måneder på bunnfallet for å gi dem enda mer kompleksitet og smak. Deres toppvin ved navn Gran Juvé y Camps har fått ligge så lenge som 42 måneder før den slippes for oss. Disse boblene skal du og ditt følge selvfølgelig få oppleve denne kvelden, samt en rosé som kjennetegnes av den mest delikate moussen i manns minne.

Dette er en gyllen mulighet til å utvide vinhorisonten og få nye spanske favoritter i romantiske omgivelser. Juvé y Camps er ikke kjent for å lage søte musserende viner, så vi skeier også ut med et glass portvin som seg hør og bør på 14. februar.

Bendik Kristiansen fra Heritage Wines vil være vår historieforteller denne kvelden.  

Bruk valentinsdagen på å innta høy kvalitet fra Spania, både i matveien og drikkeveien, og kjenn på at forholdet føles litt rikere etterpå.

iStock-1294409765.jpg [343.40 KB]

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Meny Delicatessen X Fredrikstad.jpg [54.05 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her