Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.
19 Januar 2022 - 14:25
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Delicatessen - tapasbaren fremfor noen- har virkelig tålt tidens tann og har fra oppstart av fokusert på spanske råvarer, hvilket gjør dem til spesialister i sitt marked. De startet opp allerede i 1999, og 20 år etterpå, i 2019, ekspanderte de til Fredrikstad og åpnet opp sin mest moderne avdeling der kokkene holder på det tradisjonelle spanske, og samtidig setter sin moderne vri på rettene. I dempet belysning får du små smakseksplosjoner som skaper minner du vil snakke om i ettertid.

 Skjermbilde.JPG [139.59 KB]

Her kan du se hva Apéritif mener om vinene fra Juvé y Camps

iStock-1002798436.jpg [940.30 KB]Til et spansk kjøkken kreves spanske bobler. Juvé y Camps er en legendarisk produsent fra Sant Sadurní d’Anoia, vest for Barcelona, som holder høyt nivå. Etter at Europa ble angrepet av phylloxeralusen, bestemte vinhuset seg for å lage sunnest mulig vin, og dermed var en biodynamisk spire født. Vi snakker altså om en familie med over hundre års tradisjon bak seg. I dag får alle vinene ligge minst 12 måneder på bunnfallet for å gi dem enda mer kompleksitet og smak. Deres toppvin ved navn Gran Juvé y Camps har fått ligge så lenge som 42 måneder før den slippes for oss. Disse boblene skal du og ditt følge selvfølgelig få oppleve denne kvelden, samt en rosé som kjennetegnes av den mest delikate moussen i manns minne.

Dette er en gyllen mulighet til å utvide vinhorisonten og få nye spanske favoritter i romantiske omgivelser. Juvé y Camps er ikke kjent for å lage søte musserende viner, så vi skeier også ut med et glass portvin som seg hør og bør på 14. februar.

Bendik Kristiansen fra Heritage Wines vil være vår historieforteller denne kvelden.  

Bruk valentinsdagen på å innta høy kvalitet fra Spania, både i matveien og drikkeveien, og kjenn på at forholdet føles litt rikere etterpå.

iStock-1294409765.jpg [343.40 KB]

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Meny Delicatessen X Fredrikstad.jpg [54.05 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her