Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Winemakers Dinner: Hete smaker når kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad på årets mest romantiske dag

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.
19 Januar 2022 - 13:25
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Delicatessen - tapasbaren fremfor noen- har virkelig tålt tidens tann og har fra oppstart av fokusert på spanske råvarer, hvilket gjør dem til spesialister i sitt marked. De startet opp allerede i 1999, og 20 år etterpå, i 2019, ekspanderte de til Fredrikstad og åpnet opp sin mest moderne avdeling der kokkene holder på det tradisjonelle spanske, og samtidig setter sin moderne vri på rettene. I dempet belysning får du små smakseksplosjoner som skaper minner du vil snakke om i ettertid.

 Skjermbilde.JPG [139.59 KB]

Her kan du se hva Apéritif mener om vinene fra Juvé y Camps

iStock-1002798436.jpg [940.30 KB]Til et spansk kjøkken kreves spanske bobler. Juvé y Camps er en legendarisk produsent fra Sant Sadurní d’Anoia, vest for Barcelona, som holder høyt nivå. Etter at Europa ble angrepet av phylloxeralusen, bestemte vinhuset seg for å lage sunnest mulig vin, og dermed var en biodynamisk spire født. Vi snakker altså om en familie med over hundre års tradisjon bak seg. I dag får alle vinene ligge minst 12 måneder på bunnfallet for å gi dem enda mer kompleksitet og smak. Deres toppvin ved navn Gran Juvé y Camps har fått ligge så lenge som 42 måneder før den slippes for oss. Disse boblene skal du og ditt følge selvfølgelig få oppleve denne kvelden, samt en rosé som kjennetegnes av den mest delikate moussen i manns minne.

Dette er en gyllen mulighet til å utvide vinhorisonten og få nye spanske favoritter i romantiske omgivelser. Juvé y Camps er ikke kjent for å lage søte musserende viner, så vi skeier også ut med et glass portvin som seg hør og bør på 14. februar.

Bendik Kristiansen fra Heritage Wines vil være vår historieforteller denne kvelden.  

Bruk valentinsdagen på å innta høy kvalitet fra Spania, både i matveien og drikkeveien, og kjenn på at forholdet føles litt rikere etterpå.

iStock-1294409765.jpg [343.40 KB]

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Meny Delicatessen X Fredrikstad.jpg [54.05 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her