Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 5. juli

Winemakers Dinner: En helaften med rosévin til sommerens beste råvarer

Winemakers Dinner: En helaften med rosévin til sommerens beste råvarer

Det er få typer drikke som får tankene til å gå mot sommer som rosévin. Denne julikvelden inviterer vi til en deilig 5-retters middag med de beste råvarer, spesialkomponert av kjøkkensjefen på Stock restaurant i Bjørvika, Oslo.
28 Juni 2021 - 08:50

Etter et spesielt år er endelig sommeren ankommet hovedstaden. I takt med at sola varmer mer og dagene er lange, er det med stor glede vi vil ønske dere velkommen til en meget sommerlig middag. Her blir det intet mindre enn fem deilige roséviner i glasset, satt sammen med like mange smakfulle retter på Stock restaurant.

 Vill og vakker natur preger vinmarkene til Les Clos de Pauliles Foto: herve leclair / aspheries.com


På denne middagen representeres rosévin fra tre ulike produsenter: Laroche som er velkjent for sine viner fra Chablis, men som også eier vingården Mas la Chevaliere i Languedoc hvor rosévin står i høysetet. Fra samme region kommer Domaine le Pive som holder til i Camargue. Dette er et område der jordsmonnet er preget av sand og nærhet til sjøen, hvilket gir ekstra friske og mineralske roséviner. 

Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen. Du blir medlem her.

Rosémiddag-meny-2.jpg [257.48 KB]

Kveldens meny, med forebehold om at endringer kan forekomme. 

I tillegg får vi tre viner fra Château Gassier som holder til i hjertet av Côtes de Provence Sainte-Victoire-appellasjonen. Et område som er berømt for vakker natur og deilig mat og som har spesialisert seg på fantastiske roséviner. Her får du smake ikoniske viner som Coteaux d'aix-en-Provence 2019Les Pas du Moine Rosé 2018 og 946 Rosé 2017

Får vi ikke besøkt Provence i år får vi i hvert fall en smak på det gjennom Gassier sine viner.


Kjøkkensjefen på Stock i Bjørvika har komponert en svært så lekker meny til disse deilige vinene. Du kan glede deg til en deilig smaksopplevelse denne kvelden. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at du og de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her