Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 5. juli

Winemakers Dinner: En helaften med rosévin til sommerens beste råvarer

Winemakers Dinner: En helaften med rosévin til sommerens beste råvarer

Det er få typer drikke som får tankene til å gå mot sommer som rosévin. Denne julikvelden inviterer vi til en deilig 5-retters middag med de beste råvarer, spesialkomponert av kjøkkensjefen på Stock restaurant i Bjørvika, Oslo.
28 Juni 2021 - 09:50

Etter et spesielt år er endelig sommeren ankommet hovedstaden. I takt med at sola varmer mer og dagene er lange, er det med stor glede vi vil ønske dere velkommen til en meget sommerlig middag. Her blir det intet mindre enn fem deilige roséviner i glasset, satt sammen med like mange smakfulle retter på Stock restaurant.

 Vill og vakker natur preger vinmarkene til Les Clos de Pauliles Foto: herve leclair / aspheries.com


På denne middagen representeres rosévin fra tre ulike produsenter: Laroche som er velkjent for sine viner fra Chablis, men som også eier vingården Mas la Chevaliere i Languedoc hvor rosévin står i høysetet. Fra samme region kommer Domaine le Pive som holder til i Camargue. Dette er et område der jordsmonnet er preget av sand og nærhet til sjøen, hvilket gir ekstra friske og mineralske roséviner. 

Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen. Du blir medlem her.

Rosémiddag-meny-2.jpg [257.48 KB]

Kveldens meny, med forebehold om at endringer kan forekomme. 

I tillegg får vi tre viner fra Château Gassier som holder til i hjertet av Côtes de Provence Sainte-Victoire-appellasjonen. Et område som er berømt for vakker natur og deilig mat og som har spesialisert seg på fantastiske roséviner. Her får du smake ikoniske viner som Coteaux d'aix-en-Provence 2019Les Pas du Moine Rosé 2018 og 946 Rosé 2017

Får vi ikke besøkt Provence i år får vi i hvert fall en smak på det gjennom Gassier sine viner.


Kjøkkensjefen på Stock i Bjørvika har komponert en svært så lekker meny til disse deilige vinene. Du kan glede deg til en deilig smaksopplevelse denne kvelden. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at du og de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her