Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 6. januar i Oslo

Winemakers Dinner: Engelske viner til en deilig 5-retters på Nedre Foss Gård
Foto: (biglanphoto)

Winemakers Dinner: Engelske viner til en deilig 5-retters på Nedre Foss Gård

Engelske viner til en smakfull meny komponert av Nedre Foss Gårds dyktige kjøkkensjef.
Julie Helene Amundsen
03 Oktober 2019 - 15:11
Ben Walgate fra Tillingham
Her blir chardonnayen gjæret

Vinmaker Ben Walgate fra Tillingham er på besøk i Norge for første gang, og han har tatt med seg et knippe svært lekre viner. Til forskjell fra de de fleste andre kjente vinhusene i England jobber ikke disse kun med musserende. 

Til disse deilige vinene har kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård satt sammen en meget lekker meny, spesielt tilpasset disse nyvinnende vinene.

Tillingham startet sin vinproduksjon i 2017, og har på sensasjonelt kort tid rukket å markere seg på det internasjonale markedet. De er det første vinhuset i England til å lage naturlige viner, de jobber biodynamisk og de det selv kaller polykulturelt. Hele vinproduksjonen er svært bærekraftig, dette for å tilføre vinene karakter og struktur. I tillegg spontangjæres vinene i noe som heter qvevri, de store store leirkrukkene som er gravd ned i bakken, etter modell fra Georgia. Ben jobber med spennende druer som müller-thurgau, ortega og bacchus og regent, i tillegg til mer klassiske druer som chardonnay og pinot noir. 

Denne kvelden får du blant annet smake saftige hvite viner, friske bobleviner og leskende rødviner. Vinen "R" er Bens versjon av Beaujolais Nouveau, en vinstil som i disse dager går fort i hyllene til Polet. 

Vinhuset ligger i East Sussex ved byen Rye. Gården stammer tilbake fra 1300-tallet og bærer på mye historie. I tillegg til vinproduksjon jobber de også med å dyrke grønnsaker, og gården huser også dyr som griser. Dette er for å gi liv til vinmarkene, et kjent fenomen i biodynamisk gårdsdrift.

Dette blir en svært smakfull start på det nye året, og denne kvelden vil utvilsomt by på ny visdom og deilig smaker. Bla ned for å se menyen. 

  Foto: 
Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her