

Vinmaker Ben Walgate fra Tillingham er på besøk i Norge for første gang, og han har tatt med seg et knippe svært lekre viner. Til forskjell fra de de fleste andre kjente vinhusene i England jobber ikke disse kun med musserende.
Til disse deilige vinene har kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård satt sammen en meget lekker meny, spesielt tilpasset disse nyvinnende vinene.
Tillingham startet sin vinproduksjon i 2017, og har på sensasjonelt kort tid rukket å markere seg på det internasjonale markedet. De er det første vinhuset i England til å lage naturlige viner, de jobber biodynamisk og de det selv kaller polykulturelt. Hele vinproduksjonen er svært bærekraftig, dette for å tilføre vinene karakter og struktur. I tillegg spontangjæres vinene i noe som heter qvevri, de store store leirkrukkene som er gravd ned i bakken, etter modell fra Georgia. Ben jobber med spennende druer som müller-thurgau, ortega og bacchus og regent, i tillegg til mer klassiske druer som chardonnay og pinot noir.
Denne kvelden får du blant annet smake saftige hvite viner, friske bobleviner og leskende rødviner. Vinen "R" er Bens versjon av Beaujolais Nouveau, en vinstil som i disse dager går fort i hyllene til Polet.
Vinhuset ligger i East Sussex ved byen Rye. Gården stammer tilbake fra 1300-tallet og bærer på mye historie. I tillegg til vinproduksjon jobber de også med å dyrke grønnsaker, og gården huser også dyr som griser. Dette er for å gi liv til vinmarkene, et kjent fenomen i biodynamisk gårdsdrift.
Dette blir en svært smakfull start på det nye året, og denne kvelden vil utvilsomt by på ny visdom og deilig smaker. Bla ned for å se menyen.


Dette får du oppleve: 6 utsøkte viner til en spesialkomponert 5-retters middag.
Matservering: Ja - Spesialkomponert 5-retters meny.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholdere: Ben Walgate fra Tillingham.
Kursets språk: Engelsk
Dato og tid: Mandag 6. januar 2020, kl. 18.00 - ca. 22.30.
Sted: Nedre Foss Gård, Nordre Gate 2, 0551 Oslo
Pris: 1395 kroner pr. person. Medlemspris: Kroner 1195,- pr. person.
NB: Man må bestille i samlet gruppe om man vil sitte ved siden av hverandre, og det anbefales å komme 15. min før oppstart. Dørene åpner 17:40.
Her kan du bestille gavekort på kurs
Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på
Få førstehånds tips om nye kurs
Meld deg på her Gi kurs som gave
Winemakers Dinner: Englands hotteste vinmaker tar meg seg lekre viner til en deilig 5-retters på Nedre Foss Gård
Dato: 6. januar 2020 kl. 18:00
Sted: Nedre Foss Gård
Pris:
Kroner 1395.00 pr. person.
Nå kan du også betale med Vipps!
Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.
Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.
Det er ikke mulig å avbestille dette kurset etter at ordre er gjennomført. Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp refunderes ikke kursavgiften. Les mer om vilkår for kjøp av tjenester hos Apéritif her.