Winemakers dinner i Trondheim: Smak 7 tyske viner i kombinasjon med sesongens beste råvarer

Winemakers dinner i Trondheim 10. mars

Winemakers dinner i Trondheim: Smak 7 tyske viner i kombinasjon med sesongens beste råvarer

Lite er så rent, friskt og deilig som tysk riesling og mange av de beste kommer fra Rheingau. Denne kvelden får du smake 7 Tyske viner i kombinasjon med det moderne nordiske kjøkken slik det praktiseres på 73 Bar og Restaurant i hjertet av Trondheim.

Julia Jacob fra Balthsar Ress Foto: ADRIAN VESENBECKH STUDIO

Rheingau er slående vakkert med sine bratte vinmarker på opp i mot 70 graders helning som stuper ned mot Rhinen. I dette dramatisk landskapet holder Balthasar Ress til, som en av de største, familieeide vinprodusentene i området. Eiendommen er en av de opprinnelige VDP-medlemmene og besitter i dag 46 hektar vinmarker, blant annet i Berg Schlossberg, Berg Rottland og Nussbrunnen.

Da nåværende vinmaker Christian Ress overtok ansvaret for driften  i 2010 ble det investert mye ressurser og tid i både kjeller og vinmarker, noe som har i dag har gitt meget gode resultater. Eiendommen ble sertifisert økologisk i 2018,  og alle vinene spontangjæret og med minimal filtrering. I dag jobber vinhuset mot 100 økologisk  biodynamisk drift.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Balthasar Ress's viner

Denne kvelden vil du lære mer om et av verdens mest anerkjente vinområder og du får selv muligheten til  å oppleve hvor forskjellige de ulike vinene fra området kan være og hvordan de utvikler seg over tid. Det er Julia Jacob som skal geleide oss igjennom denne kvelden. Med seg i kofferten har hun en nydelig auslese fra 1999, og kvelden blir også krydret med litt deilig pinot noir. 

Hos 73 Bar & Restaurant møter lokale norske råvarer inspirasjon fra alle verdenshjørner. På menyen denne kvelden finner vi noen av sesongens absolutt beste råvarer som deilig kveitemosaikk og uimotståelige kamskjell. Kombinert med Balthasar Ress's herlige viner lover vi en smaksrik aften der god mat og drikke nytes mens Nidelven renner forbi. 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse

  Foto: Hajo Balczun
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

 

Kommende kurs

Til toppen