Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Trondheim torsdag 15. august

Winemakers Dinner i Trondheim: Toppviner fra Mosel til deilige nordiske smaker

Winemakers Dinner i Trondheim: Toppviner fra Mosel til deilige nordiske smaker

En av Mosels aller beste produsenter tar med seg noen av sine mest spennende viner til en svært så smakfull aften på Restaurant 73 i Trondheim. Denne kvelden spares det ikke på noe.
Julie Helene Amundsen
01 Juni 2019 - 11:17

Torsdag 15. august får Trondheim storslått besøk av en av Tysklands aller beste produsenter. Nik Weis er mannen som lager noen av Mosels hotteste viner. Han er kjent for å mestre den perfekte balanse mellom syre og sødme. Han er tredjegenrasjons vinmaker, og det var hans bestefar Nicolaus Weis som startet å produsere vin på eiendommen St. Urbans-Hof.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Nik Weis's viner

Nik Weis

Fra tidlig alder har Nik involvert seg i alle spekter av produksjonen på vingården. I tillegg har han studert og jobbet med vin i Champagne, California, Canada og Nahe i Tyskland. Riesling er signaturdruen, og han legger mye i arbeid i å fange de individuelle terroirene i de forskjellige parsellene. "De vinene med høyest kvalitet, er et resultat av hardt arbeid året rundt" , er Nik Weis egne ord, og det forteller mye om hans visjoner. At vinmarkene i tillegg er bratte, betyr at hardt arbeid ikke er en overdrivelse. 

Les mer om Nik Weis her

Denne kvelden får du muligheten til å smake hans strålende Alte Reben fra 2016 i magnumflaske. I fjor ble denne vinen omtalt i Wine Spectators Top 100 of 2018 som det 44- beste kjøpet i verden, og Norge er det eneste stedet å få tak i denne. Kvelden blir også krydret med litt deilig pinot noir, Saarfeilser som boblevin og som GG 2016 og en Auslese fra 2004. Kjøkkenet på Restaurant 73 i hjertet av Trondheim, har komponert en lekker fem-retters meny spesielt tilpasset Niks viner. 

Bla ned for å se menyen.

 

Dette blir en fortryllende aften på Restaurant 73, med legendariske viner. Ta med deg en venn, kollega eller din kjære på denne spennende middagen.

Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her