Torsdag 15. august får Trondheim storslått besøk av en av Tysklands aller beste produsenter. Nik Weis er mannen som lager noen av Mosels hotteste viner. Han er kjent for å mestre den perfekte balanse mellom syre og sødme. Han er tredjegenrasjons vinmaker, og det var hans bestefar Nicolaus Weis som startet å produsere vin på eiendommen St. Urbans-Hof.
Her kan du lese hva Apéritif mener om Nik Weis's viner
![](/storage/image/core_files/2019/7/9/55314f4a8d2186f5cb58b3cb7c6a0c12/jpg/Nik-Weis---Berries-for-Trockenbeerenauslese-in-the-Goldtro%CC%88pfchen-vineyard---Credit-Manfred-Klimek-korr.jpg)
Fra tidlig alder har Nik involvert seg i alle spekter av produksjonen på vingården. I tillegg har han studert og jobbet med vin i Champagne, California, Canada og Nahe i Tyskland. Riesling er signaturdruen, og han legger mye i arbeid i å fange de individuelle terroirene i de forskjellige parsellene. "De vinene med høyest kvalitet, er et resultat av hardt arbeid året rundt" , er Nik Weis egne ord, og det forteller mye om hans visjoner. At vinmarkene i tillegg er bratte, betyr at hardt arbeid ikke er en overdrivelse.
Denne kvelden får du muligheten til å smake hans strålende Alte Reben fra 2016 i magnumflaske. I fjor ble denne vinen omtalt i Wine Spectators Top 100 of 2018 som det 44- beste kjøpet i verden, og Norge er det eneste stedet å få tak i denne. Kvelden blir også krydret med litt deilig pinot noir, Saarfeilser som boblevin og som GG 2016 og en Auslese fra 2004. Kjøkkenet på Restaurant 73 i hjertet av Trondheim, har komponert en lekker fem-retters meny spesielt tilpasset Niks viner.
Bla ned for å se menyen.
![](/storage/image/core_files/2019/7/9/f90cb44e27bf76049905f0f4eb713e31/jpg/PSX_23-korr.jpg)
Dette blir en fortryllende aften på Restaurant 73, med legendariske viner. Ta med deg en venn, kollega eller din kjære på denne spennende middagen.
![](/storage/image/core_files/2019/7/10/87835ff9e70c58a6a188120ddd63900d/jpg/Mal-for-WMD-meny-NWT.jpg)