Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Trondheim torsdag 15. august

Winemakers Dinner i Trondheim: Toppviner fra Mosel til deilige nordiske smaker

Winemakers Dinner i Trondheim: Toppviner fra Mosel til deilige nordiske smaker

En av Mosels aller beste produsenter tar med seg noen av sine mest spennende viner til en svært så smakfull aften på Restaurant 73 i Trondheim. Denne kvelden spares det ikke på noe.
Julie Helene Amundsen
01 Juni 2019 - 11:17

Torsdag 15. august får Trondheim storslått besøk av en av Tysklands aller beste produsenter. Nik Weis er mannen som lager noen av Mosels hotteste viner. Han er kjent for å mestre den perfekte balanse mellom syre og sødme. Han er tredjegenrasjons vinmaker, og det var hans bestefar Nicolaus Weis som startet å produsere vin på eiendommen St. Urbans-Hof.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Nik Weis's viner

Nik Weis

Fra tidlig alder har Nik involvert seg i alle spekter av produksjonen på vingården. I tillegg har han studert og jobbet med vin i Champagne, California, Canada og Nahe i Tyskland. Riesling er signaturdruen, og han legger mye i arbeid i å fange de individuelle terroirene i de forskjellige parsellene. "De vinene med høyest kvalitet, er et resultat av hardt arbeid året rundt" , er Nik Weis egne ord, og det forteller mye om hans visjoner. At vinmarkene i tillegg er bratte, betyr at hardt arbeid ikke er en overdrivelse. 

Les mer om Nik Weis her

Denne kvelden får du muligheten til å smake hans strålende Alte Reben fra 2016 i magnumflaske. I fjor ble denne vinen omtalt i Wine Spectators Top 100 of 2018 som det 44- beste kjøpet i verden, og Norge er det eneste stedet å få tak i denne. Kvelden blir også krydret med litt deilig pinot noir, Saarfeilser som boblevin og som GG 2016 og en Auslese fra 2004. Kjøkkenet på Restaurant 73 i hjertet av Trondheim, har komponert en lekker fem-retters meny spesielt tilpasset Niks viner. 

Bla ned for å se menyen.

 

Dette blir en fortryllende aften på Restaurant 73, med legendariske viner. Ta med deg en venn, kollega eller din kjære på denne spennende middagen.

Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her