Winemakers Dinner: Smak 3 GG-er og 5 andre viner til en lekker 5-retters meny

Winemakers Dinner 11. og 12. august i Oslo

(Jyliana)

Winemakers Dinner: Smak 3 GG-er og 5 andre viner til en lekker 5-retters meny

Smak spennende viner fra en ung og ambasiøs vinmaker. Kjøkkensjef Daniel Karlsson på Klosteret har komponert 5 deilige retter til de 8 vinene.

Stefan Winter

At det fra Tyskland ikke bare kommer en type vin, får du et godt bevis på denne kvelden. 

Du får nemlig smake riesling med og uten bobler, og ikke minst på topp nivå, også kjent som GG - grosses gewachs. 

Gode matviner som weissburgunder og spatburgunder som er henholdsvis pinot blanc og pinot noir, står også på menyen, samt en søt avslutning.  

Til disse lekre vinene har kjøkkensjef Daniel Karlsson på Klosteret komponert en svært spennende 5-retters meny. Klosteret er en av Oslos eldste restauranter, og det er gjennom 27 år med svært høy kvalitet at den fortsatt er en av byen mest populære spisesteder. 

Bak vinene står Weingut Winter som holder til i enden av Kloppberg i Rheinhessen. Siden 2000 har Stefan Winter drevet vingården. Men historien til eindommen viser at det ble dyrket både riesling og silvaner der for 400 år siden. 

Stefan er en ung og ambisiøs vinmaker. Det sies at det var han som blåste nytt liv inn i den tidligere så ukjente Dittelsheim-Hessloch. I dag regnes det som et svært spennende område å dyrke vin i. Han er dedikert i å lage enkeltmarksviner, dette for å vise frem vinenes fantastiske potensial.

Vinene hans er kjent for å være klare og konsentrerte og de er i dag med i VDP - foreningen av Tysklands fremste vinmakere. En annen ting som gjør vinene hans spennende er at de er spontangjæret. Men ikke la deg skremme - disse vinene er svært så elegante.

I tillegg er Stefan med i et annet ambisiøst samarbeid kalt "message in a bottle". Dette er en sammenslutning av flere unge vinmakere med samme filosofi. Målet her er å produsere høykvalitetsviner med tydelig preg av terroir, som er helt tørre. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Kommende kurs

Til toppen