Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård

Winemakers Dinner 3. september i Oslo

(PhotoLightRoom by Rafal Nowak (PhotoLightRoom by Rafal Nowak (Photographer) - [None])

Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård

Det skapes smaksminner denne kvelden når viner fra en av de toneangivende "amaronefamiliene" serveres til en svært så innbydende meny hos Nedre Foss Gård.

Vest for Venezia finner vi et av verdens, og Italias, aller mest berømte vinområder, Veneto. Her lages det  vin vi nordmenn elsker, som innsmigrende valpolicellaer, fyldige ripassoer, søte reciotoer og ikke minst mektige amaroner. Denne kvelden får du smake noe av det aller ypperste Veneto har å by på når vinmaker Riccardo Tedeschi,  fra vingården med samme navn, tar meg seg noen fantastiske viner til vakre Nedre Foss Gård, deriblant en amarone fra 1998.

Vinmaker Riccardo Tedeschi

Det er ikke hver dag du får muligheten til å smake 20 år gammel amarone, og vi kan love deg at du har noe veldig godt i vente.

Tedeschi har produsert vin i Valpolicella i snart fire århundrer. Og opp i gjennom årene har den ene vinmarken etter den andre bidratt til en kontinuerlig økning i familien Tedeschis anerkjennelse, prestisje og respekt. I noen tilfeller til en så stor grad at familiemedlemmer har blitt håndplukket til å fylle ulike politiske og religiøse roller i Italia.

Likefullt har vindyrkingen alltid stått som det sentrale, som familiens stolthet – og deres sanne mening i livet. Det familiedrevne vinhuset har stor respekt for tradisjoner, men har også gjennom nytenkning og innovasjon vunnet mange hjerter hos oss som er litt ekstra glade i Veneto. 

Les mer om Tedeschi her

  Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

"Amaronefamiliene" kalles den eksklusive sammenslutningen av tretten familier som ønsker å sikre kunnskap, og garantere høy kvalitet og ekthet i sine viner. Frivillig har de forpliktet seg til ekstra strenge produksjonkrav  for å kunne garantere for denne ekstra kvaliteten. Krav som blant annet består i grundig utvelgelse av druer under innhøsting, ekstra lang tørkeperiode for druene, og høy kvalitet på fatene som vinen lagres i.

Klassisk eleganse og høy kvalitet kan også forventes i det du trer inn i Nedre Foss Gård. Det ligger historie og tradisjon i veggene til restauranten som har utmerket seg som en av de beste i Oslo. Kjøkkensjef  Mats Valuen har spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens syv viner. Smak det beste av det beste denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Her kan du lese mer om Nedre Foss Gård

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Innhold

 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse

Endringer kan forekomme

Kommende kurs

Til toppen