Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 28. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Smak en fabelaktig meny med det ypperste av viner fra Piemonte på hotte Mangelsgården
Foto: (Henrik J. HEnriksen)

Winemakers Dinner: Smak en fabelaktig meny med det ypperste av viner fra Piemonte på hotte Mangelsgården

Dette kommer til å bli en av de virkelig store smaksopplevelsene denne våren. Topp mat i møte med det beste av vin er hva vi kan love deg.
Julie Helene Amundsen
06 Januar 2019 - 17:57
Maria Anselma

Giacomo Anselma  med Maria og Franco ved roret, står i dag for noen av Piemontes aller mest spennende viner, blant annet har de en parsell i gudbenådete vinmarken Vigna Rionda som lager noe av det fremste i Barolo. Og du får muligheten til å smake den og flere av de andre ettertraktete vinene fra dette sjarmerende paret. Det er bare Maria om tar turen til Oslo, men hun fyller rommet for begge med sitt vidd og personlighet. 

Se hva Aperitif mener om disse vinene

Mangelsgården som har hatt fulle hus siden åpningen like før jul i fjor, inviterer til storslagen helaften med en spesialkomponert en meny til disse deilige vinene. Her får du det beste fra Piemonte i harmoni med nordiske smaker.

Giacomo Anselma er en liten vingård med bare 2,5 hektar og produserer kun 50.000 flasker i året.  Vi snakker her om ekte piemontesisk nøysomhet og ikke minst arbeidsomhet. Familien driver i tillegg en veldig tradisjonell hotell-restaurant, Trattoria Italia, midt på torget i Serralunga. Den feiret 100 års sammenhengende drift i 2018, som også er grunnlaget for jubileumsvinen Barolo Felice 2012. Også denne får du oppleve denne kvelden. 

Vakre Mangelsgården

Vinene til Giacomo Anselma er svært lagringsdyktige. Kombinasjonen av tradisjonell framstilling, økologisk druedyrking, modning på bunnfallet i store fat og ingen filtrering, sørger for dette. Og samtidig for at Serralunga-karakteren kommer til sin rett. Vinene har alltid inegrerte tanniner og en nydelig balsamisk eleganse over seg. 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her