Winemakers Dinner: Smak Rioja til en 4-retters meny på Bokbacka

Winemakers Dinner 25. februar i Oslo

Winemakers Dinner: Smak Rioja til en 4-retters meny på Bokbacka

Lekre norske råvarer fra en av Oslos aller beste restauranter møter viner fra hjertet av Rioja. En kveld du rett og slett ikke kan gå glipp av.

Det blir en kulinarisk aften på luksuriøse Bokbacka denne kvelden. Restauranten får besøk av en av Riojas aller mest populære vinhus, nemlig La Rioja Alta. Vinhuset ble grunnlagt i 1890 av Doña Saturnina García Cid y Gárate, og på den tiden var det uvanlig at en kvinne sto i bresjen. Sammen med fem familier og en fransk vinprodusent laget de sin første reserva, i dag kjent som Gran Reserva 890. 

Mye har skjedd siden den tid og i dag eier de over 400 hektar med vinmarker i de beste områdene i Rioja. De jobber hovedsakelig med tempranillo, men kan også skilte med viner laget av druer som graciano, garnacha og mazuelo. Vinmarkene befinner seg i ulike høyder, og noen av vinstokkene er så gamle som 60 år 

La Rioja Altas viner regnes som flaggskipet for klassiske kvalitetsviner fra Rioja. Men de streber etter å holde seg moderne og raffinerte, og dermed er det stort fokus på et fruktig og balansert smaksbildet. Disse vinene har et enormt lagringspotensial. 

 

Denne kvelden får vi smake godbiter som en 10 år gammel Vina Ardanza Reserva, samt Vina Arana Gran Reserva 2012 og ikke minst Rioja Alta Gran Reserva 904 fra 2010. Til disse deilige vinene har kjøkkensjef på Bokbacka Magnus Olbecker tryllet fram en meny av de deiligste råvarer. Bokbacka er i dag å regne som en av Oslos aller beste restauranter og har fått anerkjennelse i form av "to bestikk" i selveste Michelin-guiden.

Det blir en smaksrik og intim aften, med de beste norske råvarer i skjønn forening med La Riojas lekre viner.

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen