Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny
01 Mars 2022 - 14:05

Cédric Gravier er vinmaker i Domaine de la Suffrene og Raimond de Villeneuve er vinmaker hos Château de Roquefort. Begge to kommer til Oslo med sine beste viner i kofferten, for at du skal bestemme hvem du syns er best. Kanskje vil maten ha noe å si for hva du syns om vinene også? 

Kjøkkensjef Erlend Sætherø ved Nedre Foss Gård har lang erfaring med fransk mat etter åtte år på det franske kjøkken hvorav seks av dem ble tilbragt som kjøkkensjef på populære Le Benjamin. Han har satt sammen en meny inspirert av både sesong og Provence som virkelig matcher vinene til begge vinmakere.  

Provence er kjent for sine deilige roséviner, og de er også med denne kvelden, men både Cedric og Raimond ønsker i tillegg å vise at de tar sine hvite og spesielt røde viner like seriøst.

STH_3638.jpg [5.53 MB]
Viner fra Suffrene

 
Domaine de la Suffrene holder til i anerkjente Bandol i Provence. Cédric Gravier tok over driften som 23åring i 1996, og har økt kvaliteten siden det. Han gjorde blant annet om driften slik at all vin nå tappes på flaske og ikke i bulk til andre vinprodusenter. De er mest kjent for å lage rosévin på mourvedre og er en klassisk og tradisjonsrik vingård. 



Raimond de Villleneuve tok over familievineriet i 1995, og i likhet med Cédric endret han slik at de også tappet egne viner på flaske fra 1998. Chateau de Roquefort ligger flott til i fjellkjeden Saint Baume i Provence, og har høytliggende vinmarker gjør at konsentrasjonen i druene økes. De er sertifisert biodynamisk og alle vinene er spontangjæret.

Roquefort_20220411113955.jpg [209.70 KB]
Vinmarker i Saint Baume-fjellene

 

Både Cedric og Raimond lager seriøse og klassiske viner som representerer Provence sine tradisjoner. Raimond fra Chateau de Roquefort har kanskje en litt mer "hippietilnærming" til vinene sine, så det som skjer det skjer, naturen må få være med og bestemme. Cedric derimot har litt mer fokus på kontroll, selv om også de og dyrker alt økologisk og er opptatt av bærekraften i produksjonen.

Dette blir en litt annerledes middag der du får lov til å være med å bestemme hvilke viner du syns er best og hvilke som passer best til maten. Begge vinmakere har lovet at de ikke blir fornærmet, men det ligger nok likevel en stolthet der som kan bli litt såret. 

Ikke gå glipp av en spennende forsommerkveld med nydelige viner fra Provence og vårlig meny fra Nedre Foss Gård.

Meny NFG 23.05.2022.jpg [71.25 KB]
Kveldens meny med vin, endringer kan forekomme



Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her