Wok'n Roll

Findus har lansert en ny wokserie med fem ulike smaker fra Asia og Afrika som er gode og raske å tilberede i stekepannen eller i den tradisjonelle asiatiske wokpannen.
14 Juni 2002 - 02:04

Wok er en førsteklasses opplevelse for alle som ønsker et velsmakende måltid, med en herlig miks av store, sprø grønnsaker, sammensatt til lekre retter. Spises som den er eller tilsatt kjøtt, fisk, krydder, sauser, ris, nudler etc.

Findus har også laget et oppskriftshefte: Fresh, Hot & Crunchy. Det gir en rask innføring i kunsten å woke og inneholder ni enkle og gode oppskrifter.

Findus benytter seg av førsteklasses grønnsaker. Hemmeligheten bak de friske grønnsakene ligger i hvordan de behandles etter at de er plukket. Grønnsakene fraktes umiddelbart til fabrikken der de blir kontrollert, vasket, skrelt, kuttet og varmebehandlet. Deretter gjennomgår de en hurtig nedfrysing som gjør at de i løpet av meget kort tid oppnår en temperatur på -25 til -30 °C. På denne måten bevares grønnsakenes kvalitet med hensyn til smak, utseende og næringsinnhold.

Wok-tips
To ting er svært viktig når det gjelder wok; sterk varme og bevegelse. Dersom du ikke har en wok, kan en alminnelig stekepanne brukes. Grønnsakene legges i pannen når oljen er så varm at den ryker. For et optimalt resultat er det viktig at du ikke har for mye i pannen på en gang. Stek grønnsakene mens du hele tiden snur og vender på dem enten ved å riste på pannen eller ved å bruke en stekespade. Grønnsakene skal ikke stekes lenge, noen minutter er nok. Det geniale med wok er de utallige mulighetene det gir. Her kan det varieres i det uendelige: kjøtt, fisk, skalldyr, kylling, pasta, nudler, ris, urter - begrensningene setter du selv!

Fakta om wok
Wok er en eldgammel kinesisk tradisjon med en 1000 år gammel historie. I løpet av de siste årene har woken også kommet til den vestlige verden, og har blitt svært populær blant både profesjonelle kokker og vanlige forbrukere. Fordi grønnsakene kun stekes i noen minutter bevares friskheten, smaken og ikke minst næringsinnholdet. Grønnsaker kokt i vann vil miste noe av smaken, mens grønnsaker tilberedt i wok vil ha en mer intens smak fordi vanninnholdet er lavere. Som en ekstra bonus bidrar woking også til å gi grønnsakene en friskere og mer intens farge. Resultatet blir dermed smakfullt, næringsrikt, friskt og lekkert!

De 5 nye wok-variantene:
- Wok Chinese
- Wok Thai
- Wok Vietnamese
- Wok+ Couscous Oriental
- Wok+ Sambal Oelek

Her finner du flere wokretter

Her får du vite hvordan du woker med best resultat

En bok om wok

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her