Wok'n Roll

Findus har lansert en ny wokserie med fem ulike smaker fra Asia og Afrika som er gode og raske å tilberede i stekepannen eller i den tradisjonelle asiatiske wokpannen.

Wok er en førsteklasses opplevelse for alle som ønsker et velsmakende måltid, med en herlig miks av store, sprø grønnsaker, sammensatt til lekre retter. Spises som den er eller tilsatt kjøtt, fisk, krydder, sauser, ris, nudler etc.

Findus har også laget et oppskriftshefte: Fresh, Hot & Crunchy. Det gir en rask innføring i kunsten å woke og inneholder ni enkle og gode oppskrifter.

Findus benytter seg av førsteklasses grønnsaker. Hemmeligheten bak de friske grønnsakene ligger i hvordan de behandles etter at de er plukket. Grønnsakene fraktes umiddelbart til fabrikken der de blir kontrollert, vasket, skrelt, kuttet og varmebehandlet. Deretter gjennomgår de en hurtig nedfrysing som gjør at de i løpet av meget kort tid oppnår en temperatur på -25 til -30 °C. På denne måten bevares grønnsakenes kvalitet med hensyn til smak, utseende og næringsinnhold.

Wok-tips
To ting er svært viktig når det gjelder wok; sterk varme og bevegelse. Dersom du ikke har en wok, kan en alminnelig stekepanne brukes. Grønnsakene legges i pannen når oljen er så varm at den ryker. For et optimalt resultat er det viktig at du ikke har for mye i pannen på en gang. Stek grønnsakene mens du hele tiden snur og vender på dem enten ved å riste på pannen eller ved å bruke en stekespade. Grønnsakene skal ikke stekes lenge, noen minutter er nok. Det geniale med wok er de utallige mulighetene det gir. Her kan det varieres i det uendelige: kjøtt, fisk, skalldyr, kylling, pasta, nudler, ris, urter - begrensningene setter du selv!

Fakta om wok
Wok er en eldgammel kinesisk tradisjon med en 1000 år gammel historie. I løpet av de siste årene har woken også kommet til den vestlige verden, og har blitt svært populær blant både profesjonelle kokker og vanlige forbrukere. Fordi grønnsakene kun stekes i noen minutter bevares friskheten, smaken og ikke minst næringsinnholdet. Grønnsaker kokt i vann vil miste noe av smaken, mens grønnsaker tilberedt i wok vil ha en mer intens smak fordi vanninnholdet er lavere. Som en ekstra bonus bidrar woking også til å gi grønnsakene en friskere og mer intens farge. Resultatet blir dermed smakfullt, næringsrikt, friskt og lekkert!

De 5 nye wok-variantene:
- Wok Chinese
- Wok Thai
- Wok Vietnamese
- Wok+ Couscous Oriental
- Wok+ Sambal Oelek

Her finner du flere wokretter

Slik velger du vin til lyst kjøtt

Her får du vite hvordan du woker med best resultat

En bok om wok

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen