World Wine Congress i Wien

"Organisation Internationale de la Vigne et du Vin" (OIV) avholdt i juli sin 28 verdensomspennende kongress. Stedet var Hofburg, Wien, og det var østerrikske myndigheter som inviterte i anledning 120-års jubileet til organisasjonen for østerikske vindyrkere.

450 beslutningstagere fra hele verden deltok i den fem dager lange kongressen der temaet var "Vine and Wine - Changes and Sustainability". Politikere, vitenskapsmenn samt viktige personer innen vinproduksjon og -handel fikk muligheten til å bli kjent med Østerrike som et innovativt vinland.
 
Kongressens formål er å sette fokus på den stadig skiftende internasjonale vinproduksjon, det være seg druer, ønologi, økonomi og ikke minst forholdet innen vin og helse.
 
Deltakerne fikk, i tillegg gjøre seg kjent med landets viner gjennom en bred smaking av viner fra landets alle områder, også være med på ekskursjoner til en rekke av Østerrikes vinområder.
 
The Austrian Wine Marketing Board (AWM) konkluderer i etterkant at atter en gang bekreftes Østerrike som et land å regne med i en verden som krever kvalitetsvin.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen