Young Chef of the Year 2000

Den 19. november er det igjen kåring av den beste unge kokken kåret blant ti finalister. Initiativtakere til konkurransen Young chef of the Year er den velkjente champagneprodusenten Moët & Chandon og dens norske importør Strøm. Vil du være tilskuer?
Redaksjonen
03 November 2000 - 23:35

Bakgrunnen for konkurransen er å sette fokus på Norges fremtidige sjefskokker og deres potensial. Nivået på unge kokker har som kjent steget betraktelig de seneste årene, og målet med denne konkurransen å fremheve de ulike talentene. Det blir opplagt spennende og du kan være med Apéritif som tilskuer. Vi har 15 gratis plasser til rådighet. Meld deg på lenger ned på siden.

Det vil være 10 unge, og svært håpefulle kokker fra restauranter i hele Norge som vil være med å konkurrere om ære og berømmelse samt en tur til Epernay i Champagne. Der blir det anledning for den heldige vinneren å lage mat sammen med sjefskokkene til Moët !amp! Chandon på Château Saran. Finalistene skal forberede en tre-rettersmeny som enten inneholder eller som kan serveres med Champagne.

Strøm holdt denne konkurransen for to år siden, og den ble en kjempesuksess. Vinneren den gangen ble ei ung jente, Lise Finckenhagen, tidligere Bagatelle, nå Oro i Oslo, som i år vil sitte i juryen. Der sitter også Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen.

Apéritif har fått tildelt 15 gratis tilskuerplasser. Vi trekker lodd blant de første 50 som sender oss en mail med teksten Young Chef i emnefeltet.

Den store finalen finner altså sted søndag 19. november kl 10:00 - 15:00 på Sogn Videregående skole i Oslo. Det vil bli lett servering av champagne og snacks under konkurransen, og en mulighet til å smake på finalerettene.

Følgende 10 er representert i finalen:
Anders Berg Marcussen, Restaurant Baltazar, Oslo
Roar Sandvik, Julius Fritzner, Oslo
Fredrik Sørensen Neptun Restauranter-Lucullus, Bergen
Tom Victor Gausdal, Palace Grill, Oslo
Thomas Poulsen, Le Canard, Oslo
Alexander Stensnes, Restaurant Cartellet, Stavanger
Willy Solvang, Statholdergaarden, Oslo
Bjørn Svensson, Oro, Oslo
Petter Joakimsen, Oro, Oslo
Geir Skeie, Sjøhuset, Stord

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her