Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

NRK har laget er tv-serie i fem deler om Yrkeslandslaget. Første episode gikk 28. mai, men den kan nå ses på nett-tv. 
Redaksjonen
07 Juni 2015 - 20:13

Dokumentarserien på fem episoder heter «Gull, ære og hardt arbeid» og viser hvordan Norges yrkeslandslag forbereder seg til Yrkes-EM i Lille, Frankrike.

Opplev ungdommenes stolthet

Landslaget består av de 13 beste ungdommene innen sine respektive yrkesfag. NRK fulgte forberedelser og mesterskapet i Frankrike tett. Det har resultert i en dokumentarserie på fem episoder om Yrkeslandslaget.

- Vi er svært glad for at NRK tar samfunnsansvaret sitt og gjennom denne TV-serien bidrar til å sette fokus på yrkesfagene og nødvendigheten av flere gode fagarbeidere i Norge. Det sier sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange, som nå gleder seg til å se de unge rollemodellene uttrykke seg og vise frem faget sitt i beste sendetid på NRK1.

- Vi vil at mange flere skal få øynene opp for yrkesfag. Gjennom serien blir vi kjent med ungdommer bak fagene – de er stolt av yrket sitt. Vi håper det pirrer nysgjerrigheten mot yrkesfag og at flere søker seg til yrkesfag i årene som kommer, sier Lange.

Om 20 år kommer Norge til å mangle 100.000 fagarbeidere. Kanskje tv-serien bidrar til å redusere dette tallet noe, i hvert fall at flere oppdager hvilken stolthet som preger yrkesfagutøverne.

Snart er et nytt lag på vei til VM, denne gangen i Brasil.

Les mer om forberedelsene til VM

Den aller første episoden har følgende beskrivelse: Stines mor synes ikke Stine skal satse på helsefag som sitt fremtidige yrke. Men Stine vet at det er den rette jobben for henne. Hun har alltid hatt stor omsorg for folk rundt seg. Kenneth har alltid likt å skru, og nå skal han bare pusse på de siste detaljene før han skal konkurrere mot de beste bilmekanikerne i Lille i Frankrike.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her