Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

Yrkeslandslaget blir tv-kjendiser

NRK har laget er tv-serie i fem deler om Yrkeslandslaget. Første episode gikk 28. mai, men den kan nå ses på nett-tv. 

Dokumentarserien på fem episoder heter «Gull, ære og hardt arbeid» og viser hvordan Norges yrkeslandslag forbereder seg til Yrkes-EM i Lille, Frankrike.

Opplev ungdommenes stolthet

Landslaget består av de 13 beste ungdommene innen sine respektive yrkesfag. NRK fulgte forberedelser og mesterskapet i Frankrike tett. Det har resultert i en dokumentarserie på fem episoder om Yrkeslandslaget.

- Vi er svært glad for at NRK tar samfunnsansvaret sitt og gjennom denne TV-serien bidrar til å sette fokus på yrkesfagene og nødvendigheten av flere gode fagarbeidere i Norge. Det sier sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange, som nå gleder seg til å se de unge rollemodellene uttrykke seg og vise frem faget sitt i beste sendetid på NRK1.

- Vi vil at mange flere skal få øynene opp for yrkesfag. Gjennom serien blir vi kjent med ungdommer bak fagene – de er stolt av yrket sitt. Vi håper det pirrer nysgjerrigheten mot yrkesfag og at flere søker seg til yrkesfag i årene som kommer, sier Lange.

Om 20 år kommer Norge til å mangle 100.000 fagarbeidere. Kanskje tv-serien bidrar til å redusere dette tallet noe, i hvert fall at flere oppdager hvilken stolthet som preger yrkesfagutøverne.

Snart er et nytt lag på vei til VM, denne gangen i Brasil.

Les mer om forberedelsene til VM

Den aller første episoden har følgende beskrivelse: Stines mor synes ikke Stine skal satse på helsefag som sitt fremtidige yrke. Men Stine vet at det er den rette jobben for henne. Hun har alltid hatt stor omsorg for folk rundt seg. Kenneth har alltid likt å skru, og nå skal han bare pusse på de siste detaljene før han skal konkurrere mot de beste bilmekanikerne i Lille i Frankrike.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen