Zenzi konkurs

Zenzi AS er konkurs. Sunn mat var ikke så lett å selge likevel.
Redaksjonen
18 Februar 2009 - 15:00

- Det er selskapet selv som kaster kortene, sier bostyrer og advokat Erling Opdal til E24.
 
Administrerende direktør Øyvind Sitter, understreker at det kun er Zenzi AS som er konkurs.
 
Har troen
- Zenzi produksjon har vi stor tro på at skal gjøre det godt fremover, sier Sitter.
 
Så langt er kravene fra investorene på rundt 18 millioner kroner.
 
DnB Nor står for det største kravet på rundt 7 millioner. Videre har selskapets grunnleggere, kokkene Rune Pal og Øystein Reinsborg, selv investert rundt 3,5 millioner kroner.
 
- I tillegg skylder Zenzi penger til en rekke småleverandører og lokale eiere. De ansatte har heller ikke fått lønn for februar måned, sier Opdal.
 
Ved konkursåpning hadde kjeden rundt 30 ansatte. Men de er dekket av Lønnsgarantifondet, og trenger derfor ikke bekymre seg for februarlønnen.
 
Men om de beholder jobben fremover er imidlertid en annen sak.
 
- Det vil være naturlig å se en ekstra gang på hvor mange som bør være ansatt, sier Sitter.
 
Rask vekst
Opdal forteller at selskapet har gått dårlig siden i fjor sommer, etter å ha slitt med utfordringer på flere fronter.
 
- De har nok vokst for fort, og det har vært for mange ting som har skjedd parallelt. Så kom finanskrisen på toppen av det hele, og gjorde alt mye verre. Vi ser nå at de skulle ha kuttet antallet forretninger tidligere. Dette arbeidet har de kommet for sent i gang med. Samtidig har de hatt for lite midler til markedsføring, sier han.
Ser etter kjøpere
Nå skal kjeden drives videre mens boet leter etter potensielle kjøpere. Opdal har stor tro på at Zenzi er et konsept som det vil være attraktivt for mange å drive videre.
 
Sitter håper at Zenzi Holding vil vurdere å kjøpe opp boet, slik at ideen om sunn, rask mat kan videreutvikles.
 
- Jeg håper definitivt ikke dette er slutten for Zenzi. Til det synes jeg konseptet og ideen er altfor bra. Nå må vi bare få folk til å skjønne hva det er.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her