Apple Martini som bartenderen lager den
Foto: Sentralen as

Apple Martini som bartenderen lager den

Denne varianten av den populære drinken er komponert av den kjente bartenderen Chris Grøtvedt. Du mikser den elegant når du følger oppskriften.

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en shaker uten is og tørrshake kraftig. Deretter tilsettes isbiter og drinken shakes på ny. Hell gjennom en sil over i et avkjølt coupetteglass.

Tips 1:
Når du bruker eggehvite i en drink, er det viktig å tørrshake først. Det er slik du får utnyttet eggehvitens bindende (og skummende) effekt.
 
Tips 2:
Brennevinet kan varieres. Jeg liker å bruke calvados for en mer moden eplesmak og et større smaksspekter. Men prøv gjerne en av de mange spennende nye norske eplebrennevinene. Husk at fatlagring gir mer karakter til drinken.
 
Tips 3:
Du kan godt knuse (muddle) ferske biter av eple i shakeren, men aller viktigst er å tenke syrlige epler. Enklest er å velge en norsk håndverkseplejuice. Bruk for all del ikke eplemost laget av konsentrat. Det blir altfor søtt og ikke like god eplesmak.
 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken