Bellini kledd for fest
Foto: Sentralen as

Bellini kledd for fest

Fremgangsmåte

Sett glasset i fryseren slik at det blir frostet.

Tilsett alle ingredienser i en cocktailshaker eller blender og miks uten is for at sorbeten skal bli flytende. Tilsett is og shake eller kjør i blender i ti sekunder.

Vær forsiktig med for mange isbiter i blenderen da det vil vanne ut smaken.

Ta glasset ut av fryseren. Dryss melis over. Sil innholdet i shakeren over i det frostete champagne- eller coupetteglasset. Topp opp med musserende og rør lett om.

 

Sukkerlake :

Sukkerlake lager du ved å koke opp vann og tilsette sukker (60 prosent sukker til 40 prosent vann). Rør om til den oppløses, avkjøl og den er klart til bruk.

Tips:

Velg din favorittsmak på sorbeten, pasjonsfrukt, jordbær eller bringebær smaker perfekt. Velger du en søt frukt, kan du tilsette litt syre eller bitterhet for å balansere. Og motsatt om frukten er veldig syrlig. Fruktsorbet kan kjøpes i alle 7 Eleven- eller dagligvarebutikker landet rundt.

Tips2:

Velger du en tørr musserende, blir drinken ekstra frisk. En prosecco er så å si alltid mye søtere og vil runde av smaken.

Sendt inn av Chris Grøntvedt

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken