Hjemmelaget solbærlikør creme de cassis
Foto: AnnaPustynnikova

Hjemmelaget solbærlikør creme de cassis

Solbær er deilig. Og solbær gjør seg også veldig godt når du lager likør med bærene.

Fremgangsmåte

Rens og skyll og tørk solbærene. Fyll et rengjort Norgesglass med bær og hell over nøytral sprit. Sett på lokket og sett på et kjølig sted i 2-4 måneder. 

Kjør blandingen i en blender og hell den gjennom en sil, først en grov og deretter en finere for å fjerne partikler. 

Nå skal du ha fått ca 1 liter solbærsprit. 

Kok opp med 1 kilo sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett 2,5 dl nøytral sprit 60 %. Hell den varme likøren på rengjorte flasker med kork og oppbevar i kjøleskap.

Denne likøren vil inneholde 30-35 % alkohol. Ved å bruke vodka som holder 40 prosent vil likøren ende på 20-25 %.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
By på ekte norsk kraftkost på søndag
Dagens rett
Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

By på ekte norsk kraftkost på søndag

Sosekjøtt betyr rett og slett kjøtt i saus, og er en tradisjon som gjenfinnes i mange deler av vårt langstrakte land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen
Dagens rett
Dampet breiflabb med spinat og kremsaus

Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen

Breiflabb spiller hovedrollen, men får god drahjelp av kremet saus og spinat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

French Martini kan bli den nye amaretto sour
Ukens drink
French Martini

French Martini kan bli den nye amaretto sour

Den kombinerer sødme, fruktighet og alkohol på samme måte som folkefavoritten amaretto sour.

Les hele saken