Hjemmelaget solbærlikør creme de cassis
Foto: AnnaPustynnikova

Hjemmelaget solbærlikør creme de cassis

Fremgangsmåte

Rens og skyll og tørk solbærene. Fyll et rengjort Norgesglass med bær og hell over nøytral sprit. Sett på lokket og sett på et kjølig sted i 2-4 måneder. 

Kjør blandingen i en blender og hell den gjennom en sil, først en grov og deretter en finere for å fjerne partikler. 

Nå skal du ha fått ca 1 liter solbærsprit. 

Kok opp med 1 kilo sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett 2,5 dl nøytral sprit 60 %. Hell den varme likøren på rengjorte flasker med kork og oppbevar i kjøleskap.

Denne likøren vil inneholde 30-35 % alkohol. Ved å bruke vodka som holder 40 prosent vil likøren ende på 20-25 %.

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 60 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen