Irish coffee slik bartendere mikser den
Foto: Sentralen as

Irish coffee slik bartendere mikser den

Denne varianten av drinken er komponert av den kjente bartenderen Chris Grøntvedt. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Varm opp et varmebestandig glass eller kaffekrus med kokende vann. Hell ut og fyll opp med kaffe. Rør ut sukkeret. Tilsett irsk whiskey. Legg lettvispet kremfløte som et lokk på toppen av den varme drikken. Bruk baksiden av en spiseskje og «hell» kremen over. Det blir aller penest.

Strø til slutt malt kanel på toppen.

Tips:
Lag en kaffesirup med 1 del brunt sukker til 2 deler kaffe. Rør dette godt sammen og la den kjøle seg ned i romtemperatur. Bruk ca. 2 cl av kaffesirupen som erstatning til sukker og kaffe i den originale oppskriften.
 
 

Sendt inn av Chris Grøntvedt

5
5/5 etter 29 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen