Linie Champ Drinkoppskrift
Foto: PoppyB

Linie Champ Drinkoppskrift

Om du ikke er ihuga akevittelsker, har du helt sikkert litt akevitt til overs. Det kommer godt med til denne vrien på en champagnecocktail.

Fremgangsmåte

  1. Fyll en shaker ¾ med is og ha i akevitt og appelsinsirupen. Rist godt og sil over i et champagneglass.
  2. Topp opp med champagne og pynt med en spiral av skallet fra appelsin eller sitron.
  3. Slik lager du appelsinsirup:
    Skallet av 1 appelsin (ikke ta med det hvite) skjæres i strimler og kokes opp med 1 dl sukker og 0,5 dl vann mens du rører for å løse opp sukkeret. Ta av platen og sil av skallene. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Tips:
Du kan også lage denne drinken i en stor bolle: Fyll en mugge med knust is og hell oppi bollen. Hell over akevitt og appelsinsirup. Rør godt. Fyll opp med champagne eller musserende vin idet drinken skal serveres. Legg en appelsinspiral oppi hver glass og fyll på med drinken. 
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Arcus

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken