Løvetannsirup
Foto: HAAKON HOSETH Very Agency v

Løvetannsirup

Miks en Løvetanndrink. Her er oppskriften på sirupen du skal lage.

Fremgangsmåte

  1. Denne sirupen lages kun av løvetann-blomstene. Fjern det grønne rundt blomsten og stilken.
  2. Kok opp løvetannblomstene med vann og la trekke i minst 30 minutter.
  3. Sil av og kok opp væsken med lik mengde sukker.
  4. Rør til det er oppløst.
  5. Avkjøl og ha i godt rengjorte, tette glass eller flasker med kork.
  6. Holder 12 måneder i kjøleskap.  

Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende, en drink

Se alle de deilige sirupene du kan lage selv enten til drinken eller i maten

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Cornelia Øiestad fra Villbrygg og Terje Dybdahl og Martin Gawlyta fra Dialekt Bar på M/S Bjørvika

Forsiden akkurat nå
Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne
Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne

Veien til så vel mannens som kvinnens hjerte går via magen. Skal du lykkes i å kapre eller beholde en kjæreste, enten det er han eller hun, er et godt måltid en god investering.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking Tour de France
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. april

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder
+

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder

Alessandro Masnaghetti er berømt over hele vinverdenen for sine vinkart og sitt uhyre detaljerte arbeid for å kartlegge italienske vinområder. Sist ut er Chianti Classico.

Les hele saken