Martell Summit drinkoppskrift
Foto: Sentralen as

Martell Summit drinkoppskrift

En deilig drink med cognac og fransk limonade.

Fremgangsmåte

  1. Vask lime og agurk og skjær av skallet på limen og en lang strimmel av skallet på agurken.
  2. Ha limeskallet og skivene med ingefær i et stort whiskyglass.
  3. Hell i 2 cl cognac og støt forsiktig limeskallet og ingefæren to-tre ganger med en muddler eller barskje.
  4. Fyll glasset halvfullt med is og rør godt rundt.
  5. Tilsett resten av cognacen, limonaden og agurkskallet.

Flere drinker med cognac

Tips:
Tradisjonell fransk limonade er en syrlig limonade med kullsyre du kan få tak i i velassorterte dagligvarer. Alternativt kan du blande ferskpresset sitronsaft med litt sukkerlake og ha i litt club soda.

Råvarer:

Sendt inn av Aperitif

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken