Myntesirup
Foto: Nikolay_Donetsk

Myntesirup

Myntesirup kan brukes i drinker med og uten alkohol og som base for peppermynte-te - kald eller varm.

Fremgangsmåte

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst men du holder laken på kokepunktet. Hakk myntene grovt. Ha i den glovarme sukkerlaken, rør rundt og trekk kjelen av platen. La stå og trekke 1 time. Hell gjennom en finmasket sil og klem så mye væske ut av myntebladene som mulig. 

Hell i en sterilisert flaske eller glass med kork. Holder fint i kjøleskapet et par uker. 

Tips: Kjøp mynte i internasjonale matbutikker. Smaken er mye kraftigere enn mynten fra krukkene du finner i vanlige butikker.

Tips: Ha 0,5 cl myntesirup i mojitoen din neste gang. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen