Orgeat

Fremgangsmåte

Ha mandlene i en bolle og dekk med kaldt vann. La stå io 30 minutter. La vannet renne av. Ha mandlene i en pose og rull et kjevle over for å knuse dem. Alternativt bruk mandelkvern (som til marsipan) eller kjør dem i en foodprocessor. Tilsett gjerne litt vann. Det skal bli en fin jevn masse.

Ha mandelmassen i en stor bolle og tilsett 8 dl vann. La stå i to timer. Legg et fuktig og rent håndkle over en trakt og hell mandelblandingen over. Klem håndkleet for å få ut de siste dråpene.

Ha mandelmassen tilbake i mandelvannet. La stå en time og gjenta prosessen. GFjør alt en tredje gang. På denne måten får du ut alle de gode oljene fra mandlene.

Hvis du har dårlig tid, kan du varme opp vannet til 50°C . Det reduserer bløtetiden til 15 minutter.

Hell mandelvannet i en kjele, tilsett sukker og la småkoke ved svak varme mens du rører.

La væsken avkjøles i 15 minutter og tilsett deretter vodka eller brandy samt appelsinsblomst- eller rosevannet.

Avkjøl.

Hell i en rengjort flaske og oppbevar i kjøleskap.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen