Penicillin
Chris Grøtvedt

Penicillin

Ingredienser

3 cl sitronjuice
2 cl honning (juster mengde etter smak)
4 biter fersk ingefær

Fremgangsmåte

Muddle (knus) ingefæren og ha i en shaker sammen med de andre ingrediensene.

Ha i isbiter og shake godt. Dobbelsil over i et rocksglass med is.

Pynt med skiver av fersk ingefær.

Tips 1:
Bytt om på blandingsforholdet mellom scotch og islay whisky dersom du ønsker en mer røykt smak.

Tips 2:
Oppskriften inneholder opprinnelig ingefærlikør – prøv gjerne dette. Men personlig jeg synes at fersk ingefær gir en bedre smak.

Tips 3:
Dra til Sam Ross’ nye bar – Attaboy i New York – og la ham lage den til deg.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken