Plommelikør umeshu drinkoppskrift
Foto: yukihipo

Plommelikør umeshu drinkoppskrift

Hjemmelaget plommelikør er en perfekt ingrediens til ulike drinker.

Fremgangsmåte

Vask plommene og fjern stilkene. Legg dem hele i steriliserte glasskrukker. Hell over sukker og sprit. Sett på tett lokk. 

Sett kjølig i minst tre måneder. Den kan godt stå ett år eller enda lenger.

Tips: Hvis du bruker vanlig farin: Rist lett på glasset for at sukkeret skal blandes med spriten. 

Når du er fornøyd med smaken, siler du likøren fra frukten (som kan brukes i dessert eller kake) og fyller i rengjorte flasker med kork. Oppbevares kjølig.

Tips: Hvitt kandissukker er det som vanligvis brukes (det fås kjøpt på ølbryggebutikker), men vanlig farin fungerer også. 

Har du plommer til overs kan du lage plommesyltetøy

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6