Saga Lumumba

Ingredienser
4 cl Sagafjord Grande Champagne XO cognac

God sterk sjokolade laget på:
1 ½ plate kokesjokolade
1 l melk
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Denne drinken kan serveres kald med isbiter eller varm med nypisket krem.

Begynn først med å lage en god sjokolade.



Brekk sjokoladen i biter og rør den ut i litt kokende vann. Tilsett melk og sukker og kok det langsomt opp under visping.

Dersom du skal lage en kald drink avkjøler du sjokoladen helt.



Fyll et highballglass halvveis med isbiter og ha i cognac og litt av sjokolademelken, rør rundt.

Fyll glasset med is og topp opp med mer av sjokoladeblandingen.

Riv sjokolade over drinken og server.

? Her finner du flere gode cognacdrinker

Råvare:
? flaske_id(130899)

Sendt inn av ANITA OLSEN

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken