Du kan med god samvittighet fråtse i sommerens grønne delikatesser. For når perfekt kokt asparges får følge av reker og en hjemmelaget hvitsaus til kyllingen, blir det en lett, men også smaksfylt opplevelse.
Dagens rett

Foto: (Matprat.no)
Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.
19 Juni 2025 - 00:00
Kyllingfilet med reker og asparges

Fremgangsmåte
- Kokpastaskruer og lag den hvite sausen.
- Stek kyllingfiletene i 3-4 minutter på hver side på middels høy varme sammen med finhakket, frisk chili og revet, frisk ingefær. Bland inn pastaen i den hvite sausen.
- Server kyllingfileten med pasta og friske, grønne asparges kokt i lettsaltet vann 3-4 minutter. Dryss over rensede reker og finhakkede urter.
- Hvit saus:
- Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle, ha i hvetemelet, rør rundt og la steke i 2-3 minutter over middels høy varme. men uten at det tar farge.
- Varm melken og spe i melblandingen litt etter litt mens du rører kraftig slik at du får en glatt saus uten klumper. Smak til sausen med finhakket hvitløk, salt, pepper og ha i godt med finhakkede urter (estragon, timian, basilikum).
Tips: Varm gjerne melken med løk og laubærblad - da får du en rikere smak på den hvite sausen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 255.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå