Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.
16 Juni 2025 - 21:07

Gaptrast har Kristian Vangen som head chef for et ungt kjøkkenteam som har en glødende kullgrill i sin midte, mens Sergey Pak kombinerer norske råvarer (ikke bare sjømat) med japanske teknikker og ingredienser til 14 og 20 elementers omakase-måltider.

Sergey Pak byr på 14 og 20 retters omakase-måltider på restauranten som bærer hans navn og som ligger på Skostredet Hotel i Bergen. Foto: De Bergenske

Sergey er lillebror til Valdimir Pak – verdensmester i sushi – som fikk en stjerne for sin Omakase by Vladimir Pak i 2020, men den heter i dag Sabi Omakase og har fortsatt en stjerne. Og samme eier som Sabi Omakase i Stavanger som også har en stjerne.

Med dette har tre norske omakaserestauranter en Michelin-stjerne. Som må sies å være imponerende gitt at Norge er en fortsatt ung nasjon når det kommer til asiatisk kjøkken på dette nivået. Kan det ha noe med tilgangen på verdens beste sjømat, mon tro?

Eneste nye norske restaurant i guiden uten stjerne ligger i samme hotellbygning som Omakase by Sergey Pak, nemlig Izakaya Skostredet, og har som navnet antyder også japansk matkonsept.

Izakaya Skostredet serverer mat inspirert av japanske gatemat som her ramen. Foto: Skostredet Hotel

Alle tre bergensrestaurantene åpnet for øvrig i fjor, så suksessen lå åpenbart og ventet som gjedda i sivet.

Med to nye Michelin-restauranter og en oppføring har Bergen fått en veritabel boost, for fra før av hadde Bergen én i form av Lysverket. Den aller første bergensstjerna kom i 2020 med Bare som nå er stengt.

Derfor er det et stort plaster på såret at Bergen nå kan skilte med tre stjernerestauranter - mot fire i Stavanger, to i Trondheim og 11 i Oslo. De to siste norske Michelin-stjernene ligger i Hardangerfjorden (Iris) og på Lindesnes (Under).     

Nå har Norge 51 oppføringer i den nordiske Michelin-guiden. Hvorav altså 22 har en, to eller tre stjerner. 

Se alle restaurantene i guiden her

Intense og konsentrerte smaker sikret Gaptrast en Michelin-stjerne. Foto: Gaptrast

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her