Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.
16 Juni 2025 - 21:07

Gaptrast har Kristian Vangen som head chef for et ungt kjøkkenteam som har en glødende kullgrill i sin midte, mens Sergey Pak kombinerer norske råvarer (ikke bare sjømat) med japanske teknikker og ingredienser til 14 og 20 elementers omakase-måltider.

Sergey Pak byr på 14 og 20 retters omakase-måltider på restauranten som bærer hans navn og som ligger på Skostredet Hotel i Bergen. Foto: De Bergenske

Sergey er lillebror til Valdimir Pak – verdensmester i sushi – som fikk en stjerne for sin Omakase by Vladimir Pak i 2020, men den heter i dag Sabi Omakase og har fortsatt en stjerne. Og samme eier som Sabi Omakase i Stavanger som også har en stjerne.

Med dette har tre norske omakaserestauranter en Michelin-stjerne. Som må sies å være imponerende gitt at Norge er en fortsatt ung nasjon når det kommer til asiatisk kjøkken på dette nivået. Kan det ha noe med tilgangen på verdens beste sjømat, mon tro?

Eneste nye norske restaurant i guiden uten stjerne ligger i samme hotellbygning som Omakase by Sergey Pak, nemlig Izakaya Skostredet, og har som navnet antyder også japansk matkonsept.

Izakaya Skostredet serverer mat inspirert av japanske gatemat som her ramen. Foto: Skostredet Hotel

Alle tre bergensrestaurantene åpnet for øvrig i fjor, så suksessen lå åpenbart og ventet som gjedda i sivet.

Med to nye Michelin-restauranter og en oppføring har Bergen fått en veritabel boost, for fra før av hadde Bergen én i form av Lysverket. Den aller første bergensstjerna kom i 2020 med Bare som nå er stengt.

Derfor er det et stort plaster på såret at Bergen nå kan skilte med tre stjernerestauranter - mot fire i Stavanger, to i Trondheim og 11 i Oslo. De to siste norske Michelin-stjernene ligger i Hardangerfjorden (Iris) og på Lindesnes (Under).     

Nå har Norge 51 oppføringer i den nordiske Michelin-guiden. Hvorav altså 22 har en, to eller tre stjerner. 

Se alle restaurantene i guiden her

Intense og konsentrerte smaker sikret Gaptrast en Michelin-stjerne. Foto: Gaptrast

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forrett, smårett eller hovedrett? Denne gjør jobben uansett
Dagens rett
Salat med sei, rødbeter og endivesalat

Forrett, smårett eller hovedrett? Denne gjør jobben uansett

Sei er en undervurdert råvare. Prøv denne oppskriften og blir overbevist om hvor mye smak denne fiskesorten har.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her