Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.
16 Juni 2025 - 22:07

Gaptrast har Kristian Vangen som head chef for et ungt kjøkkenteam som har en glødende kullgrill i sin midte, mens Sergey Pak kombinerer norske råvarer (ikke bare sjømat) med japanske teknikker og ingredienser til 14 og 20 elementers omakase-måltider.

Sergey Pak byr på 14 og 20 retters omakase-måltider på restauranten som bærer hans navn og som ligger på Skostredet Hotel i Bergen. Foto: De Bergenske

Sergey er lillebror til Valdimir Pak – verdensmester i sushi – som fikk en stjerne for sin Omakase by Vladimir Pak i 2020, men den heter i dag Sabi Omakase og har fortsatt en stjerne. Og samme eier som Sabi Omakase i Stavanger som også har en stjerne.

Med dette har tre norske omakaserestauranter en Michelin-stjerne. Som må sies å være imponerende gitt at Norge er en fortsatt ung nasjon når det kommer til asiatisk kjøkken på dette nivået. Kan det ha noe med tilgangen på verdens beste sjømat, mon tro?

Eneste nye norske restaurant i guiden uten stjerne ligger i samme hotellbygning som Omakase by Sergey Pak, nemlig Izakaya Skostredet, og har som navnet antyder også japansk matkonsept.

Izakaya Skostredet serverer mat inspirert av japanske gatemat som her ramen. Foto: Skostredet Hotel

Alle tre bergensrestaurantene åpnet for øvrig i fjor, så suksessen lå åpenbart og ventet som gjedda i sivet.

Med to nye Michelin-restauranter og en oppføring har Bergen fått en veritabel boost, for fra før av hadde Bergen én i form av Lysverket. Den aller første bergensstjerna kom i 2020 med Bare som nå er stengt.

Derfor er det et stort plaster på såret at Bergen nå kan skilte med tre stjernerestauranter - mot fire i Stavanger, to i Trondheim og 11 i Oslo. De to siste norske Michelin-stjernene ligger i Hardangerfjorden (Iris) og på Lindesnes (Under).     

Nå har Norge 51 oppføringer i den nordiske Michelin-guiden. Hvorav altså 22 har en, to eller tre stjerner. 

Se alle restaurantene i guiden her

Intense og konsentrerte smaker sikret Gaptrast en Michelin-stjerne. Foto: Gaptrast

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her