Syltet plommejuice
Foto: YelenaYemchuk

Syltet plommejuice

Fremgangsmåte

Skyll plommene godt og del dem i biter. 

Kok opp syltelake: edikk, vann, sukker, salt og ingefær. La småkoke i 5 minutter

Legg plommene på 2 store syltetøyglass. Legg to stjerneanis og 1 knukket kanelstang i hvert glass. Fyll på med syltelake. 

La glassene stå i en time før du setter på lokket. Pass på at det er helt tett. 

Sett på kjøl i 4-6 dager. 

 

For å lage ferdig juice:
Sil av plommene. Viktig å få ut anis og kanelbiter. Kjør lake og plommer i blender. Sil av.

Sendt inn av Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard Rasmussen, Lukket Selskap

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken