The Matrix
Foto: Jens Bredberg

The Matrix

Ingredienser

3 cl Brugal 1888 (eller Extra Viejo)
2,5 cl pistasjsirup*
2 cl Palo Cortado Sherry
1 cl lys kakaolikør

Fremgangsmåte

Miks alle ingredienser sammen og rør den over is. Hell over i et rocksglass med isbiter – helst en stor isbit. 

Garnityr:
Valgfritt – gjerne revet sjokolade

Tips:
Dersom du ikke finner en palo cortado, anbefales en oloroso sherry. 

Tips:
Røyken på bildet er nitrogen og bidrar ikke med smak, men er et rent visuelt grep.

*Pistasjsirup:
500 gram sukker
5 dl vann
200 gram pistasjnøtter (rå) 

Kok opp vann, tilsett sukker – la den avkjøle seg. Tilsett pistasjnøtter og blend den i en elektrisk blender. Sil av miksen gjennom en sil, tesil eller finmasket dørslag.

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken