The Reindeer drinkoppskrift
Foto: AlexPro9500

The Reindeer drinkoppskrift

Ingredienser

2 skiver frisk ingefær
4 cl Absolut Citron eller annen sitronvodka
1,5 cl Monin Spicy Syrup eller Tomtegløgg eller hjemmelaget*
0,5 cl friskpresset sitronsaft
champagne brut eller extra brut

Fremgangsmåte

Knus ingefæren i en shaker. Ha i vodka, sirup/gløgg og sitronsaft samt isbiter. Rist kraftig og sil over i et avkjølt champagneglass. Topp med champagne. 

*Hjemmelaget kryddersirup:
Kok opp 1,5 dl sukker og like mye vann i en kjele. Rør til sukkeret er løst opp. Tilsett 1 knust kanelstang, 1/2 splittet vaniljestang og 1 ts knust szechuanpepper. Legg på lokk og la stå og trekke i 15 minutter. Avkjøl og sil over i en rengjort flaske. Hvis du bruker denne sirupen, bruk 1,25 cl i stedet for 1,5 cl. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i sitronvodka, og må bruke vanlig vodka, øk mengden sitronsaft til 1 cl.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Diffordsguide.com

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken