Whisky tonic - whiskypjolter med en vri - drinkoppskrift
Foto: it:kuppa_rock

Whisky tonic - whiskypjolter med en vri - drinkoppskrift

Når whiskyen har ekstra mye smak fra sherryfat, egner den seg veldig godt til en superenkel drink som denne.

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med isbiter.
  2. Hell over whisky.
  3. Topp med en mildere tonic (eller soda for mer nøytral smak).
  4. Pynt med sitronskive eller -båt.

Tips:
For mer kompleksitet, bruk en whisky med sherryfinish som Balvenie Doublewood 12 YO

Tips:
Unngå indian tonic, den kræsjer med fatpreget til whiskyen. Prøv med en lettere variant som Luscombe Cucumber Tonic Water 
om du vil ha litt mer sødme enn med en soda (som jo er helt tørr).

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken