Kaleidoscope
Monica Berg

Kaleidoscope

Ingredienser

4 cl Glenmorangie Original

2 cl friskpresset sitron

4 cl rooibos-te med vanilje, fersken, aprikos og ristet kokosnøtt

2 cl sukkerlake (2:1 av rørsukker)

1 dash Angostura

1 dash Ricard

Fremgangsmåte

Shakes, siles over i avkjølt cocktailglass. Ricard-en sprayes over tilslutt.

Monica Berg sier:

«Jeg liker ofte å bruke basebrennevinet som inspirasjon når jeg skal lage nye drinker, slik at drinken når den er ferdig, mer eller mindre gjenspeiler hovedkarakterene som allerede er der. Navnet valgte jeg fordi hjemmesiden til Glenmorangie tidligere var designet rundt kaleidoskopet, og jeg husker tilbake da jeg var liten at jeg alltid synes det var kjempemorsomt å leke med disse – alt ble så morsomt og pent sett igjennom et kaleidoskop. Det at fargen ble en perfekt Glenmorangie oransje var faktisk bare en bonus – litt flaks skal man jo ha.»

Les mer om Monica Berg her

Sendt inn av Monica Berg

Forsiden akkurat nå
Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unik chardonnay fra Jura
+
Godbiter i pollisten

Unik chardonnay fra Jura

Når bourgogne blanc blir for kjedelig, finnes det fantastisk bedre alternativer til samme pris hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff
Dagens rett

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff

En enkel, men ikke mindre smakfull skalldyrrett er hva vi kan friste deg med i dag. Rekene blir ikke de samme etter dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Opplev fortryllende mat med franske viner
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. mars i Oslo

Opplev fortryllende mat med franske viner

Den 14. mars kan du smake en spesialkomponert meny i perfekt harmoni med anerkjente viner fra Frankrike.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette får du på Bellies - Norges beste veganske restaurant
+

Dette får du på Bellies - Norges beste veganske restaurant

På Bellies i Stavanger er det plante- og grønnsakene som bestemmer, og menyen endres først når det er slutt på sesongen. Så starter en ny fase. Med mat for magen.

Les hele saken