Wish House Punch
Monica Berg

Wish House Punch

Ingredienser

2 cl Zacapa rom
2 cl «Peach brandy»
1 cl Hennessy Fine de Cognac

4 cl oolong-te
2 cl friskpresset sitron
2 cl sukkerlake (2:1)

Fremgangsmåte

Shakes, siles over i en liten tekanne. Serveres i små teglass.

Monica Berg sier:

«Dette er en variant av Fish House Punch, som jeg personlig elsker, men med oolong i tillegg. Da jeg skulle lage «Peach brandy» fant jeg frem til fire forskjellige oppskrifter; en fra David Wondrich, to fra avisartikler fra 1800-tallet samt en egen tolkning. Endte til slutt opp med å bruke egen oppskrift, ettersom den passet best til det uttrykket jeg ønsket for drinken.»

Les mer om Monica Berg her

Sendt inn av Monica Berg

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken