ingredienser

Oppskrifter som inneholder melk.

Oppskriftstype

Ingredienser

  • 25 minutter

    Makaronigrateng er en amerikansk klassiker, mac'n cheese, som her har fått ekstra sunt innslag av broccoli og en god gammel hverdagshelt, falukorven.

  • 1 time 20 minutter

    Her er oppskriften på en klassisk moussaka med full gresk pakke. Med kjøttsaus og hvitsaus selvfølgelig.

  • 40 minutter

    Svinekjøtt er mager mat, og denne deilige ovnsretten passer seg selv mens du dekker bordet Og skal du lage retten med brokkoligrateng.

  • 1 time

    Denne retten er en tradisjonsrik norsk middagsmat du kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost og kokt poteter.

  • 10 minutter

    Lag din egen kakao og ha en klatt vispet krem på toppen. Smaker herlig året rundt.

  • 5 minutter

    Vil du lage julekake eller julebrød, som mange kaller. det slik italienerne gjør De kaller det Panettone. Her er oppskriften.

  • 2 timer

    Vil du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det slik, franskmennene gjør Denne oppskriften er fra Alsace.

  • 2 timer

    Om det heter julebrød eller julekake, avhenger av hvor i landet du bor. Men at begge navnene har lange tradisjoner er det liten tvil om. Her er en veldig deilig variant.

  • placeholder
  • 30 minutter

    Dette er en enkel kake å lage og bør få sin plass blant de tradisjonelle syv slagene vi tradisjonelt baker til jul.

  • 1 time

    Kyllingleverpateer er en av franskmennenes yndlingsretter. Den kan varieres i det uendelige. Her får du oppskriften som du lett fikser selv med litt cognac og maderia.

  • 20 minutter

    Retten som også kalles bagna cauda betyr rett og slett varmt bad og skal serveres varm med rå grønnsaker.

  • 40 minutter

  • 45 minutter

    Buffalo Wings er en klassiker, og som navnet tilsier fra Buffalo i USA. Den spises med fingrene. Vi krydrer kyllingen godt.

  • placeholder
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken